Festuca glauca 'Silberreiher'

Festuca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Festuca glauca 'Silberreiher' is een siergras met opvallend blauw blad dat een zilverachtige glans heeft. De pluimen die in de zomer verschijnen zijn lichtbruin van kleur en zorgen voor een speels effect. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond en volle zon. Festuca glauca 'Silberreiher' wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen en borders. Het blad blijft het hele jaar door decoratief en behoudt zijn blauwe kleur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Festuca glauca 'Silberreiher' is groenblijvend en behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden tuinplant. Het is een aanwinst voor zowel borders als potten op het terras.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter voldoende bescherming te bieden tegen extreme vorst. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar weer goed te verzorgen.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende soorten grond en weinig water nodig heeft. Het is daarom een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke plant.

  Je hebt ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig voor deze plant. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen verschillende planten om ze goed te laten groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en plaats de plant op een zonnige plek.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei van de plant verminderen en kan de kleur van het blad minder intens worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed draineert en niet te nat wordt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, de Festuca glauca 'Silberreiher' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloeiende aren die op de plant verschijnen. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant draagt bij aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met zijn bloemen en zaden. Daarnaast zorgt het dichte bladerdek voor beschutting en voedsel voor kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om de plant gezond te houden in direct zonlicht. Een zonnige plek in de tuin is ideaal voor deze plant.

  Nee, Festuca glauca 'Silberreiher' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn sierwaarde. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, Festuca glauca 'Silberreiher' heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de dichte groeiwijze van de bladeren. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in de tuin.

 • De 'Silberreiher' moet in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 5 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei niet in de winter om vorstschade te voorkomen.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant matig en geef af en toe extra voeding voor een goede groei en kleur.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het is geschikt voor zowel borders als rotstuinen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, kun je een laag mulch aanbrengen rond de wortels. Daarnaast is het aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of dennentakken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt in de winter.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' heeft weinig onderhoud nodig en hoeft enkel af en toe bijgesnoeid te worden om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en geef matig water. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' heeft weinig bemesting nodig en doet het goed op arme grond. Een lichte bemesting in het voorjaar met een algemene meststof is voldoende om de plant gezond te houden. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder kleurintensiteit van de bladeren.

  Het is aan te raden om een mulchlaag van compost of boomschors rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant aan ligt om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale resultaten.

  De Festuca glauca 'Silberreiher' gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig te verbeteren met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei van deze tuinplant.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op slakken en bladluizen, aangezien deze schade kunnen toebrengen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om deze plagen te verminderen. Ook is het goed om dode bladeren en ander organisch afval rondom de plant regelmatig te verwijderen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Festuca glauca 'Silberreiher' is een siergras met opvallend blauw blad dat een zilverachtige glans heeft. De pluimen die in de zomer verschijnen zijn lichtbruin van kleur en zorgen voor een speels effect. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge grond en volle zon. Festuca glauca 'Silberreiher' wordt vaak gebruikt als bodembedekker of in rotstuinen en borders. Het blad blijft het hele jaar door decoratief en behoudt zijn blauwe kleur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.