Festuca valesiaca

Festuca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Festuca valesiaca, ook wel bekend als beemdlangbloem, is een siergras met smalle, groene bladeren en een compacte groeiwijze. Deze plant wordt ongeveer 30-60 cm hoog en vormt luchtige pollen. De bloeiaren verschijnen in de zomer en hebben een lichtgroene kleur. Festuca valesiaca gedijt goed op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed te combineren is met andere vaste planten in borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Festuca valesiaca is niet groenblijvend. In de winter zullen de bladeren van deze plant meestal verdorren en bruin worden. Het is een tuinplant die in de lente weer zal uitlopen en groen worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Festuca valesiaca is een geschikte tuinplant die goed bestand is tegen koude winters.

  Festuca valesiaca is een zeer makkelijke plant in onderhoud. Het is droogtetolerant en vereist weinig voeding. Regelmatig snoeien zal de plant gezond houden.

  Festuca valesiaca heeft gemiddeld ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Voor een optimale ontwikkeling is het aan te raden om de plant minstens 40 cm ruimte te geven. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden. Hij kan minder bloeien in de schaduw, maar zal nog steeds goed groeien en gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  De Festuca valesiaca heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende drainage heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het een gras is dat nuttig is voor verschillende insecten en vogels. Het zorgt voor een natuurlijke en diverse omgeving in de tuin, wat bijdraagt aan het behoud van verschillende soorten inheemse dieren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant is dan ook geschikt voor een zonnige border of rotstuin.

  Nee, Festuca valesiaca is niet eetbaar. Het is een decoratieve grassoort die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn sierlijke uiterlijk en weinig onderhoud vereist. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Het kan helpen om geluidsoverlast in uw tuin of buitenruimte te verminderen. De Festuca valesiaca plant is dus zeker geluidsdempend.

 • De plant hoeft niet gesnoeid te worden, behalve om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar tot ongeveer 5 cm boven de grond worden teruggesnoeid om de groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant niet te vaak en te diep wordt gesnoeid, omdat dit de gezondheid kan schaden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd het geven van te veel water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei kan meststof toegevoegd worden aan de potgrond.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende grond en verdraagt zowel zandige als lemige bodems. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn en mag niet te nat zijn om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Deze plant kan goed groeien in zowel zandige als kleigrond.

  In de winter heeft deze plant geen extra bescherming nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Eventueel kan een laag mulch helpen om de plant te beschermen tegen extreme kou.

  Festuca valesiaca heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten en te controleren op ongedierte. Snoei indien nodig de oude bladeren in het voorjaar.

  Voor de beste groei en bloei heeft deze plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een meststof met een hoog stikstofgehalte in het voorjaar en een meststof met een hoger kaliumgehalte in de zomer. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en gezondheid van de plant.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is en houd de stam van de plant vrij van mulch.

  De Festuca valesiaca groeit het beste in een bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Festuca valesiaca is gevoelig voor bladluizen, trips en slakken. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op deze plagen en indien nodig maatregelen te nemen voor ongediertebestrijding. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, in te zetten om de plaag onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Festuca valesiaca, ook wel bekend als beemdlangbloem, is een siergras met smalle, groene bladeren en een compacte groeiwijze. Deze plant wordt ongeveer 30-60 cm hoog en vormt luchtige pollen. De bloeiaren verschijnen in de zomer en hebben een lichtgroene kleur. Festuca valesiaca gedijt goed op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en goed te combineren is met andere vaste planten in borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.