Festuca valesiaca 'Glaucantha'

Festuca

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Festuca valesiaca 'Glaucantha' is een siergras met opvallend blauwgroen blad dat een zilverachtige glans heeft. Het gras vormt compacte pollen en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. In de zomer bloeit de Festuca valesiaca 'Glaucantha' met luchtige bloeiaren die een groene kleur hebben. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Festuca valesiaca 'Glaucantha' is een mooie toevoeging aan een border of rotstuin en kan ook gebruikt worden als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Festuca valesiaca 'Glaucantha' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het behoudt zijn blauwgroene kleur gedurende het groeiseizoen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te beschermen met bijvoorbeeld mulch of bladeren in de winter.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei.

  "Festuca valesiaca 'Glaucantha' heeft gemiddeld ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen en niet te dicht op elkaar groeien."

  De Festuca valesiaca 'Glaucantha' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei wellicht minder optimaal zijn en kan de plant minder goed gedijen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te planten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Festuca valesiaca 'Glaucantha' heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Het is voldoende om de plant eens per week water te geven, zeker in droge periodes. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen gietbeurten.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken. Planten met bloemen zijn over het algemeen aantrekkelijk voor bestuivende insecten.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren en insecten in de tuin. De plant draagt dus bij aan de diversiteit van het ecosysteem.

  De plant bloeit typisch in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft weinig bescherming nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in een zonnige omgeving. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is geclassificeerd als een siergras en wordt meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om het te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met behulp van de bladeren en stengels. Het kan helpen om een rustige en stille omgeving te creëren in uw tuin of buitenruimte.

 • Het snoeien van deze plant is niet nodig, behalve om dode bladeren of bloemstengels te verwijderen. Het is aan te raden om in het voorjaar de planten schoon te maken. Gebruik hiervoor een snoeischaar of je handen.

  De Festuca valesiaca 'Glaucantha' heeft matig water nodig en verdraagt droge grond. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de plant niet met natte voeten staat.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Voeg af en toe meststoffen toe voor een gezonde groei en bloei.

  De plant houdt van goed doorlatende grond en prefereert een zanderige of licht kleiachtige bodem. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Daarnaast gedijt de plant het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat met goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, vooral in de winter. Deze plant kan goed gedijen in rotstuinen of als borderplant.

  In de winter heeft deze plant over het algemeen geen extra bescherming nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. Echter, bij extreme vorst kan het helpen om de plant af te dekken met bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in goed doorlatende grond in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei en het uiterlijk te behouden. Enige bemesting in het voorjaar kan de groei stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze grasvariëteit kunnen profiteren van bemesting in het voorjaar met een langzaamwerkende meststof. Kies voor een meststof met een verhouding van ongeveer 12-12-12 om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Het is raadzaam om de bemesting niet te overdrijven om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een goede bescherming van de wortels. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in neutrale tot lichtzure bodems. Een pH-waarde tussen 6 en 7,5 is ideaal voor de optimale groei en gezondheid van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een goede ontwikkeling van de plant.

  voor inheemse tuinplanten kan worden uitgegaan van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes die bladluizen bestrijden. Ook kunnen bodembedekkers helpen om insecten weg te houden van de plant. Een milieuvriendelijke optie is het gebruik van neemolie om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Festuca valesiaca 'Glaucantha' is een siergras met opvallend blauwgroen blad dat een zilverachtige glans heeft. Het gras vormt compacte pollen en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. In de zomer bloeit de Festuca valesiaca 'Glaucantha' met luchtige bloeiaren die een groene kleur hebben. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. Festuca valesiaca 'Glaucantha' is een mooie toevoeging aan een border of rotstuin en kan ook gebruikt worden als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.