Filipendula rubra 'Venusta'

Filipendula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Filipendula rubra 'Venusta' is een prachtige en opvallende vaste plant die bekend staat om zijn grote, pluimvormige bloemen in een zachte roze kleur. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 120 cm en bloeit vanaf de zomer tot in de herfst. 'Venusta' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een plekje in de halfschaduw tot volle zon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan borders, cottage gardens en natuurlijke tuinen. Filipendula rubra 'Venusta' is een harde plant die weinig onderhoud nodig heeft en jarenlang bloemenpracht kan geven in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Filipendula rubra 'Venusta' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  De plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Zorg voor een goede beschutting of bedek de plant met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het goed om af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Filipendula rubra 'Venusta' heeft zo'n 60 tot 90 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen en niet overwoekeren. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte en zorg voor voldoende licht en lucht.

  De Filipendula rubra 'Venusta' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmerd worden. Kies daarom bij voorkeur een plek in de zon of halfschaduw voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang in water staan. Over het algemeen wordt aangeraden om 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de extra biodiversiteit die ze aantrekken. Beplanting van de plant kan bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Ja, dergelijke planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken met hun bloemen en nectar. Dit kan bijdragen aan een gezonde ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om diverse planten aan te planten om biodiversiteit te bevorderen.

  Filipendula rubra 'Venusta' bloeit in de maanden juni en juli. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal zich goed ontwikkelen in een zonnige omgeving. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in de zomer.

  Nee, de Filipendula rubra 'Venusta' is niet eetbaar. Het kan leiden tot maag- of darmklachten als het wordt geconsumeerd. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, de Filipendula rubra 'Venusta' heeft bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor een bepaalde mate van geluidsdemping bieden. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de nabijheid van de plant.

 • Om te voorkomen dat de plant te groot en woekerend wordt, is het aan te raden om de uitgebloeide bloemstelen af te knippen. Zorg ervoor dat je dit doet in het najaar. Als de plant te groot wordt, kun je de stelen tot aan de grond terugsnoeien voor een frisse start in het voorjaar.

  Deze plant houdt van vochtige grond en regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de grond niet constant doornat is om wortelrot te voorkomen. Het is het beste om in de vroege ochtend of late middag water te geven om verdamping te minimaliseren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig meststoffen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodem met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor optimale groei. Vermijd stagnerend water en zorg voor een goede luchtcirculatie rond de wortels.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Vermijd te natte of droge grond om de plant gezond te houden.

  Deze plant vereist geen speciale winterbescherming, maar het is aan te raden om de plant af te dekken met mulch of stro om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen tijdens de wintermaanden. Snoei dode of beschadigde takken in het vroege voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in vochthoudende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei. Eventueel kun je de plant in het voorjaar bemesten voor een extra boost.

  Tuinplanten zoals Filipendula rubra 'Venusta' hebben baat bij regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt en niet direct in contact komt met de bladeren of stengels van de plant.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelgroei te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Filipendula rubra 'Venusta' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van insecten. Het gebruik van neemolie of insecticiden kan helpen bij het bestrijden van eventueel ongedierte. Het is ook aan te raden om regelmatig de omgeving van de plant schoon te houden om ongedierte te ontmoedigen.

 • Omschrijving

  De Filipendula rubra 'Venusta' is een prachtige en opvallende vaste plant die bekend staat om zijn grote, pluimvormige bloemen in een zachte roze kleur. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 120 cm en bloeit vanaf de zomer tot in de herfst. 'Venusta' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en op een plekje in de halfschaduw tot volle zon. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan borders, cottage gardens en natuurlijke tuinen. Filipendula rubra 'Venusta' is een harde plant die weinig onderhoud nodig heeft en jarenlang bloemenpracht kan geven in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.