Foeniculum vulgare 'Giant Bronze'

Foeniculum vulgare

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' is een opvallende en decoratieve plant met bronskleurig loof en fijne bladeren. Het heeft een sterke venkelgeur en wordt vaak gebruikt als kruid in de keuken. De plant kan een hoogte bereiken van zo'n 1,5 meter en trekt vlinders en bijen aan met zijn schermbloemen. Het is een meerjarige plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De 'Giant Bronze' variant van venkel is niet alleen een smaakvol kruid, maar ook een prachtige toevoeging aan de tuin of moestuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een kruidachtige plant die in de lente en zomer groeit en bloeit. Het blad heeft een bronzen kleur.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan het beste worden beschermd door bijvoorbeeld een laag mulch of stro aan te brengen rond de wortels.

  Ja, Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft maar weinig water en zonlicht nodig en groeit goed in veel verschillende grondsoorten. Regelmatig snoeien kan de plant gezond houden.

  Deze plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 60 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen planten om luchtcirculatie te bevorderen. De plant kan zowel in borders als in potten worden gekweekt.

  Nee, Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Plant de Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' in een zonnige plek in je tuin voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft matig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale plant om biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast biedt hij beschutting aan kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt meestal zo'n 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Het is aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen voor optimale resultaten.

  Ja, de zaden, bladeren en stelen van deze plant zijn eetbaar. Het heeft een zoete, anijsachtige smaak en wordt vaak gebruikt als kruid in gerechten. Het is ook populair vanwege de medicinale eigenschappen.

  Ja, Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren en hoge groeivorm. Het kan dus dienen als een natuurlijke geluidsdemper in de tuin.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. Eventueel kan de plant ook na de bloei gesnoeid worden om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' gedijt het best in goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde. Vermijd te natte grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze goed kan groeien en zich kan verspreiden.

  In de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden. In strenge vorstperiodes is het aan te raden om de plant tijdelijk te verplaatsen naar een beschutte plek of een kas.

  Deze plant vereist een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, is essentieel voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstengels om de plant er fris uit te laten zien.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor Tuinplanten tijdens het groeiseizoen. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals stro of dennennaalden als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant vereist een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met organische meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kun je regelmatig controleren op aanwezigheid van bladluizen en deze handmatig verwijderen. Tot slot kan het helpen om de plant regelmatig te besproeien met een milde zeepoplossing om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' is een opvallende en decoratieve plant met bronskleurig loof en fijne bladeren. Het heeft een sterke venkelgeur en wordt vaak gebruikt als kruid in de keuken. De plant kan een hoogte bereiken van zo'n 1,5 meter en trekt vlinders en bijen aan met zijn schermbloemen. Het is een meerjarige plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. De 'Giant Bronze' variant van venkel is niet alleen een smaakvol kruid, maar ook een prachtige toevoeging aan de tuin of moestuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.