Gaillardia 'Burgunder'

Gaillardia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gaillardia 'Burgunder' is een prachtige vaste plant met felgekleurde bloemen die lijken op een zonnebloem. De bloemen hebben dieprode, paarse en gele tinten die zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. Deze plant is ideaal voor in borders en bloembedden en trekt vlinders en bijen aan. De Gaillardia 'Burgunder' bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert een langere bloeiperiode en gezonde groei van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad zal in de wintermaanden afsterven en in het voorjaar weer uitlopen. Het is een vaste plant die zichzelf ieder jaar opnieuw zal uitzaaien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan het beste worden geplant in een goed doorlatende grond en op een zonnige plek.

  Ja, Gaillardia 'Burgunder' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Deze tuinplant is winterhard en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig water geven en een goede drainage zijn belangrijk voor een gezonde groei.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant een ruimte nodig van minimaal 30 cm in de breedte en 40 cm in de hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende licht en lucht te geven om gezond te blijven.

  Nee, Gaillardia 'Burgunder' groeit het best in de volle zon. Het heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen en bloemen te produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal genoeg aan één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is uitstekend vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen die ze produceert. Het zal zeker een favoriet zijn bij deze bestuivers in uw tuin.

  Ja, Gaillardia 'Burgunder' is goed voor biodiversiteit, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast kunnen kleine dieren zoals lieveheersbeestjes schuilen in de dichte vegetatie. De plant draagt bij aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode van de plant duurt ongeveer 12 weken. De plant produceert gedurende deze periode kleurrijke bloemen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Deze plant kan goed groeien in diverse bodemsoorten, zolang de grond maar goed doorlatend is.

  Nee, de plant Gaillardia 'Burgunder' is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt in de tuin vanwege zijn felgekleurde bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege zijn bladeren en bloemen, maar het is niet de meest effectieve keuze voor geluidsisolatie in vergelijking met andere soorten planten.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit helpt om de plant gezond en compact te houden. Verwijder ook regelmatig oude bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het natmaken van de bladeren.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Voeg eventueel wat compost toe voor extra voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een pH-waarde heeft tussen de 6,0 en 7,5. Vermijd zware, natte grond en zorg voor voldoende drainage.

  De plant dient op een zonnige standplaats te staan om goed te gedijen. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze planten kunnen goed groeien in zowel borders als in potten en bakken.

  Ter bescherming tegen vorst kan het helpen om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen. Je kunt ook een beschermende doek of tunnelkas over de plant plaatsen tijdens de koudere maanden. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen en knip in het najaar de stengels terug tot net boven de grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verspreid rond de planten en goed wordt ingewaterd.

  Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals stro, bladeren of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam niet bedekt wordt om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht alkalisch. Het wordt aanbevolen om de pH-waarde van de bodem tussen de 6,5 en 7 te houden voor optimale groei en bloei. Te zure grond kan de opname van voedingsstoffen belemmeren.

  Om plagen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van insecten, zoals luizen en trips. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen worden ingezet als biologische bestrijdingsmethode. Zorg voor een goede luchtcirculatie en voorkom overbewatering om schimmelinfecties te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Gaillardia 'Burgunder' is een prachtige vaste plant met felgekleurde bloemen die lijken op een zonnebloem. De bloemen hebben dieprode, paarse en gele tinten die zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. Deze plant is ideaal voor in borders en bloembedden en trekt vlinders en bijen aan. De Gaillardia 'Burgunder' bloeit van de zomer tot de herfst en gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien bevordert een langere bloeiperiode en gezonde groei van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.