Taxus

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Taxus is een langzaam groeiende groenblijvende plant met donkergroene naalden en rode bessen. Het is een struik of kleine boom die vaak wordt gebruikt als haagplant of solitaire plant in tuinen. De Taxus is giftig voor mensen en dieren als de bessen en bladeren worden gegeten. Deze plant gedijt goed in zowel zon als schaduw en heeft weinig onderhoud nodig. De Taxus wordt vaak gebruikt voor zijn decoratieve waarde en symboliseert eeuwigheid en onsterfelijkheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, ik ben groenblijvend en behoud mijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor blijf ik ook in de winter groen en zorg ik voor kleur in de tuin, zelfs als andere planten hun bladeren verliezen.

  Taxus is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Tuinliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken over vorstschade bij deze plant.

  De Taxus is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende soorten bodem en kan goed tegen snoeien. Met regelmatig water geven en bemesten zal de plant gezond en mooi blijven.

  Taxus heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een afstand van minimaal twee meter tussen verschillende Taxusplanten. Houd ook rekening met de hoogte en breedte die de plant kan bereiken.

  Ja, de Taxus groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een plant die goed gedijt in de schaduw en kan zich goed aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden. Zolang de grond goed gedraineerd is, zal de Taxus ook goed groeien in de schaduw.

  Doorgaans heeft de plant ongeveer één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Taxus trekt geen vlinders en bijen aan vanwege de giftige stoffen die het bevat. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze plant in de tuin, vooral voor huisdieren en kinderen. Andere bloeiende planten zijn beter geschikt om vlinders en bijen aan te trekken.

  De Taxus is een belangrijke bron van voedsel en schuilplaats voor verschillende diersoorten zoals vogels en insecten. Door de dichte groei van de Taxus biedt het bescherming aan kleine dieren. De bessen van de Taxus zijn echter giftig voor dieren en moeten daarom met voorzichtigheid worden behandeld.

  De Taxus bloeit in de maanden april en mei, en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Taxus kan goed tegen de volle zon en kan ook in de schaduw groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het consumeren van delen van deze plant kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om deze plant niet te eten.

  Ja, de Taxus plant heeft dichte takken en naalden die geluid kunnen absorberen en de geluidsdemping in een tuin kunnen verbeteren. Het kan helpen om geluid te dempen en een rustige omgeving te creëren.

 • Voor het snoeien van deze plant is het belangrijk om te weten dat een lichte snoei de groei bevordert en de plant compacter maakt. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar, maar vermijd snoeien tijdens warme zomerdagen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en houd de vorm van de plant in de gaten.

  De plant houdt van een gelijkmatig vochtige grond, dus geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is het beste om water te geven aan de basis van de plant en niet op de bladeren.

  Voor de Taxus is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Deze potgrond moet licht zuur zijn en rijk aan voedingsstoffen, zodat de plant gezond kan groeien en bloeien. Vergeet niet regelmatig water te geven, maar let op dat de grond niet te nat wordt.

  Taxus gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Taxus groeit het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem op een plek met veel zonlicht of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Deze plant gedijt goed in tuinen en parken.

  Het is belangrijk om Taxus planten in de winter te beschermen tegen strenge vorst en koude wind. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan een speciale winterhoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  Taxus heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Snoei de plant regelmatig om een mooie vorm te behouden en verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid te bevorderen. Geef de Taxus in droge periodes voldoende water.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te strooien rond de wortelzone. Gebruik geen mest met een hoog stikstofgehalte, dit kan de plant beschadigen. Regelmatig bemesten bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Het gebruik van mulch zorgt ervoor dat de bodem rondom deze plant vocht vasthoudt en onkruidgroei beperkt. Mulch kan worden gemaakt van organisch materiaal zoals stro, bladeren of houtsnippers. Het aanbrengen van een 5-10 cm dikke laag mulch in het voorjaar helpt bij het behoud van gezonde groei en bloei.

  De Taxus gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je het gebruik van insecticiden overwegen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op eventuele plagen. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden van het ongedierte in te zetten, zoals lieveheersbeestjes.

 • Omschrijving

  De Taxus is een langzaam groeiende groenblijvende plant met donkergroene naalden en rode bessen. Het is een struik of kleine boom die vaak wordt gebruikt als haagplant of solitaire plant in tuinen. De Taxus is giftig voor mensen en dieren als de bessen en bladeren worden gegeten. Deze plant gedijt goed in zowel zon als schaduw en heeft weinig onderhoud nodig. De Taxus wordt vaak gebruikt voor zijn decoratieve waarde en symboliseert eeuwigheid en onsterfelijkheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.