Geranium cinereum var. subcaulescens

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium cinereum var. subcaulescens er en lavtvoksende flerårig plante med en kompakt vækstform. Bladene er dybt indskårne og har en grågrøn farve. Om sommeren blomstrer planten med små, lyserøde blomster med en mørkere midte. Denne Geranium-art trives i en solrig position og godt drænet jord. Det er en ideel plante til stenbede, bede eller som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Geranium cinereum var. subcaulescens er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er et fremragende valg til haveplanter, der tilføjer farve og struktur til haven, selv i vintermånederne.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -10°C og kan derfor godt klare lidt kulde. Det er en stærk haveplante, der er godt beskyttet mod frost. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod strenge vintre.

  Planten er nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk og sej plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  "Geranium cinereum var. subcaulescens" har brug for omkring 20 til 30 centimeter plads i gennemsnit for at kunne udvikle sig godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre i din have eller blomsterbed. Tag hensyn til plantens væksthastighed og størrelse, når du bestemmer planteaflstanden.

  Planten trives bedst i fuld sol eller halvskygge, men de kan også trives rimeligt godt i skygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for optimal vækst og blomstring. I skygge kan væksten dog være mindre frodig end i solen.

  Geranium cinereum var. subcaulescens har en gennemsnitlig vandbehov og skal have vand ca. 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at give for meget vand for at undgå rodrot.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster med nektar og pollen. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Ja, Geranium cinereum var. subcaulescens er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Derudover giver planten variation i haven og kan hjælpe med bestøvning af andre planter.

  Denne plante blomstrer fra maj til august, og blomstringsperioden kan vare i flere uger til et par måneder. Den er et godt valg til haver på grund af den lange blomstringsperiode og de smukke blomster.

  Planten kan godt tåle fuld sol og har ingen problemer med en solrig placering i haven. Sørg dog for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig ved langvarig udsættelse for solen. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at vælge andre spiselige plantearter til forbrug.

  Ja, Geranium cinereum var. subcaulescens har en begrænset lyddæmpende effekt på grund af dens tætte blade og kompakte vækst. Der er dog andre planter, der er bedre egnet til lyddæmpning i haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres om foråret for at bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage til ca. 10-15 cm over jorden. Beskæring fremmer plantens vækst og blomstring.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Om vinteren har planten mindre behov for vand end om sommeren.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Brug en blanding af pottemuld med groft sand for at fremme dræningen. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Undgå for våde eller for tørre jorde, og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer. Det anbefales at forbedre jorden regelmæssigt med kompost eller organisk gødning.

  Sørg for en solrig placering med godt drænet jord. Gerne et sted hvor planten er beskyttet mod hård vind. Kan både placeres i bedet og i potter på terrassen.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for speciel vinterbeskyttelse, da de er godt rustet til kolde temperaturer. Det anbefales dog altid at fjerne døde blade og plantedele og dække jorden omkring planten med muld for at beskytte rødderne mod frost. I strenge vintre kan det være en god idé at dække planten til med f.eks. fleece.

  Planten skal have fugtig, veldrænet jord og skal vandes regelmæssigt under tørre perioder. Beskær døde blomster og grene regelmæssigt for at fremme væksten. Gød planten med en generel havegødning om foråret for optimal vækst.

  Denne type plante trives godt i en næringsrig jord og kræver derfor regelmæssig gødning. Brug en afbalanceret gødning specielt designet til haveplanter for at sikre tilstrækkelige næringsstoffer. Overgødning kan føre til problemer som forbrændte rødder, så følg den anbefalede dosering på emballagen.

  Mulch er et lag organisk materiale, der lægges på jorden omkring planter. Det hjælper med at holde jorden fugtig, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det er vigtigt at udskifte mulchlaget regelmæssigt for at holde planterne sunde.

  Geranium cinereum var. subcaulescens trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7,5. En for sur eller for basisk jord kan hindre plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med de rette gødninger.

  Det er vigtigt at tjekke planten regelmæssigt for skadedyr som bladlus, hvidflue og spindemider. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med bekæmpelsen. Brugen af biologiske bekæmpelsesmidler kan også være effektivt.

 • Beskrivelse

  Geranium cinereum var. subcaulescens er en lavtvoksende flerårig plante med en kompakt vækstform. Bladene er dybt indskårne og har en grågrøn farve. Om sommeren blomstrer planten med små, lyserøde blomster med en mørkere midte. Denne Geranium-art trives i en solrig position og godt drænet jord. Det er en ideel plante til stenbede, bede eller som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.