Geranium himalayense

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium himalayense is een overblijvende plant die voornamelijk groeit in de Himalaya-regio. De plant heeft diep ingesneden bladeren en produceert in de zomer prachtige blauwe bloemen met donkere aderen. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon tot halfschaduw. Geranium himalayense trekt bijen en vlinders aan en kan gebruikt worden als bodembedekker in borders of rotstuinen. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan zich gemakkelijk verspreiden door zelf uitzaaiing.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Geranium himalayense is niet groenblijvend, dus verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die wel terugkomt in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Bij extreme kou is het aan te raden om extra bescherming te bieden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is meestal voldoende.

  Geranium himalayense heeft gemiddeld ongeveer 30 cm ruimte rondom de plant nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om concurrentie te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is zelfs een van de weinige planten die goed gedijt in schaduwrijke omstandigheden. Het is daarom een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Tuinplanten zoals Geranium himalayense hebben over het algemeen wekelijks water nodig. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de wortels verdrinken. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Planten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit en gezondheid van de tuin.

  Geranium himalayense is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant trekt nuttige insecten aan die helpen bij het bestuiven van andere planten, waardoor de biodiversiteit wordt verhoogd. Net als veel andere tuinplanten draagt het bij aan het creëren van een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  De Geranium himalayense bloeit van mei tot en met juli en de bloei duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft als de plant veel zonlicht krijgt. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed kan groeien in zowel de volle zon als in de halfschaduw.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn als ze worden geconsumeerd. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te gebruiken voor voedseldoeleinden. Het is het veiligst om verwarring te voorkomen en de plant niet te consumeren.

  Ja, Geranium himalayense heeft geluidsdempende eigenschappen. Het is een goede keuze om geluid in de tuin te verminderen.

 • Geraniums kunnen na de bloei teruggesnoeid worden om de plant compact te houden. Verwijder dode bloemen en bladeren regelmatig om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar de oude stengels weg tot net boven de grond om nieuwe groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Water geven in de vroege ochtend of late namiddag is het beste.

  Voor Tuinplanten zoals Geranium himalayense is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Deze potgrond zorgt ervoor dat overtollig water goed wordt afgevoerd, waardoor de wortels niet rotten. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en vermijd zware, kleiachtige grond. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen groeien.

  De Geranium himalayense houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Deze plant kan goed groeien in borders, rotstuinen en bloembakken.

  Om de plant te beschermen tegen vorst is het aan te raden om een dikke laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast is het belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en overtollig vocht tijdens de wintermaanden. In strenge winters kan het ook helpen om de plant af te dekken met een doek of noppenfolie.

  De plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en knip in het voorjaar de plant terug om de groei te bevorderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof. Dit kan tijdens het groeiseizoen ongeveer elke 4-6 weken worden gedaan. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te groeien en bloeien.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar zorg dat de stengels niet bedekt worden.

  De geranium himalayense gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren. Zuurdere bodems kunnen de plant negatief beïnvloeden en de groei belemmeren.

  Om ongedierte op afstand te houden bij deze plant, kan regelmatig inspectie en handmatig verwijderen van plagen zoals bladluizen en spintmijten helpen. Het regelmatig besproeien met een mengsel van water en neemolie kan ook effectief zijn. Daarnaast kan het planten van knoflook, uien en andere geurende planten in de buurt helpen om ongedierte op afstand te houden.

 • Omschrijving

  Geranium himalayense is een overblijvende plant die voornamelijk groeit in de Himalaya-regio. De plant heeft diep ingesneden bladeren en produceert in de zomer prachtige blauwe bloemen met donkere aderen. Het is een relatief makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon tot halfschaduw. Geranium himalayense trekt bijen en vlinders aan en kan gebruikt worden als bodembedekker in borders of rotstuinen. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan zich gemakkelijk verspreiden door zelf uitzaaiing.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.