Geranium macrorrhizum

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium macrorrhizum, ook bekend als Elkaarbloem, is een bodembedekkende plant die behoort tot de geraniumfamilie. De plant heeft ronde, geurige bladeren en bloeit in de lente met kleine, roze tot paarse bloemen. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de halfschaduw tot volle zon. Geranium macrorrhizum verspreidt zich snel via ondergrondse wortelstokken en vormt zo een dichte tapijt van bladeren en bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en weinig eisende karakter.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een mooie aanvulling op de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Hij kan goed overleven in koude temperaturen en is bestand tegen vorst. Het is een sterke en robuuste tuinplant.

  De plant Geranium macrorrhizum is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig snoeien en bemesten zal de plant gezond houden.

  Geranium macrorrhizum heeft een gemiddelde tot grote ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Het wordt aanbevolen om de plant op een afstand van ongeveer 30-40 cm van andere planten te plaatsen, zodat het voldoende licht en lucht krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Hij gedijt goed in vochtige, vruchtbare grond en kan zelfs gedijen onder bomen of in de buurt van andere hoge planten. Hij kan echter ook in de volle zon groeien.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Pas op voor te veel water, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, "Geranium macrorrhizum" is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de bevordering van biodiversiteit. De plant zorgt voor een levendige tuin vol met insecten.

  Ja, de Geranium macrorrhizum is goed voor biodiversiteit omdat hij nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere bestuivers. De plant biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Daarnaast helpt de plant bij het verbeteren van de bodemkwaliteit door zijn wortelstelsel.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige plekken. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  De plant Geranium macrorrhizum is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de bladeren van de Geranium macrorrhizum kunnen geluid dempen doordat ze geluidsgolven absorberen. Het is een goede keuze voor het planten in tuinen of achtertuinen waar geluidsdemping gewenst is.

 • Om de plant gezond en mooi te houden, kan je hem na de bloei terugsnoeien tot net boven de grond. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde takken. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Geranium macrorrhizum heeft regelmatig water nodig, maar geef pas water als de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat, maar vermijd ook dat de grond te vochtig wordt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven.

  Voor de plant is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te natte grond, aangezien dit de wortels kan beschadigen. Het is aanbevolen om regelmatig de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, want dit kan leiden tot wortelrot. Een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid is ideaal voor de groei van deze plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Ideaal voor in borders of rotstuinen.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. In strenge winters kan het nuttig zijn om de plant tijdelijk te beschermen met een fleecehoes of te verplaatsen naar een beschutte plek.

  De Tuinplanten vereisen weinig onderhoud en groeien goed in de volle zon of halfschaduw. Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te nat wordt. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Geranium macrorrhizum hebben in het voorjaar en zomer behoefte aan een algemene meststof. Het is aan te raden om een meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch helpt bij het behouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het beschermt de wortels tegen vorst in de winter en voorkomt dat de grond te snel uitdroogt in de zomer. Voor deze tuinplant is een laag mulch van ongeveer 5-10 cm dik aan te raden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen met kalk of zwavel.

  : Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook kun je regelmatig de plant controleren op aanwezigheid van insecten en deze handmatig verwijderen. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en voldoende luchtcirculatie om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  Geranium macrorrhizum, ook bekend als Elkaarbloem, is een bodembedekkende plant die behoort tot de geraniumfamilie. De plant heeft ronde, geurige bladeren en bloeit in de lente met kleine, roze tot paarse bloemen. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de halfschaduw tot volle zon. Geranium macrorrhizum verspreidt zich snel via ondergrondse wortelstokken en vormt zo een dichte tapijt van bladeren en bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en weinig eisende karakter.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.