Geranium macrorrhizum 'Spessart'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium macrorrhizum 'Spessart' is een bodembedekkende vaste plant die zich kenmerkt door zijn mooie bladeren en bloemen. De plant heeft groen blad met een lichtgroene rand en produceert in de zomer kleine roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. ' Spessart' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en zich goed aanpast aan verschillende grondsoorten. De plant is uitstekend geschikt voor gebruik als bodembedekker in borders, rotstuinen of onder grote struiken en bomen. Door zijn wintergroene bladeren zorgt de Geranium macrorrhizum 'Spessart' ook in de winter voor structuur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem ideaal voor het toevoegen van kleur in de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden. Planten in deze categorie vereisen over het algemeen minder onderhoud en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op de winter om schade te voorkomen.

  Ja, de Geranium macrorrhizum 'Spessart' is een makkelijk te onderhouden tuinplant. Het heeft weinig verzorging nodig en is zeer winterhard. Het gedijt goed in de meeste bodemsoorten en groeit het beste in de volle zon of halfschaduw.

  De Geranium macrorrhizum 'Spessart' heeft ongeveer 30 tot 45 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te gedijen. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin voor het beste resultaat.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren in schaduwrijke omstandigheden. Het is een sterke tuinplant die gedijt in verschillende lichtomstandigheden.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen de gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die zij produceren. Dit kan helpen bij het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar jouw tuin.

  Geranium macrorrhizum 'Spessart' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant biedt schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Daarnaast kan de plant ook helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Geranium macrorrhizum 'Spessart' bloeit in de maanden mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer vier tot zes weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, Geranium macrorrhizum 'Spessart' is niet eetbaar. Het is niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen.

  Ja, sommige planten hebben de eigenschap geluid te absorberen en kunnen dus geluidsdempend werken in de tuin. Het is echter afhankelijk van de specifieke kenmerken van de plant en de omgeving waarin deze groeit. Het is daarom aan te raden om te kijken naar planten die bekend staan om hun geluidsdempende eigenschappen.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode bloemen en dun de plant indien nodig uit. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Pas op dat de plant niet te lang in vochtige grond staat om wortelrot te voorkomen.

  De Geranium macrorrhizum 'Spessart' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, zonder dat de wortels in het water blijven staan. Zorg voor een pot die groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

  De bodemkwaliteit van de Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en liefst neutraal tot licht alkalisch. Een vruchtbare grond met voldoende vocht is ideaal voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede afwatering om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Plant de Geranium macrorrhizum 'Spessart' in vochtige en vruchtbare grond voor optimale groei.

  Tuinplanten die vorstgevoelig zijn, kunnen in de winter baat hebben bij extra bescherming. Denk aan het afdekken met een dikke laag mulch of bladeren, zodat de wortels beschermd zijn tegen vorst. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en deze op een beschutte plek te zetten tijdens de koudere maanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Snoei eventuele uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor een optimale bloei.

  Deze plant heeft niet veel bemesting nodig, maar kan wel profiteren van een lichte toepassing van een evenwichtige meststof in het voorjaar. Overbemesting kan leiden tot weelderige groei met minder bloemen. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de meststof te volgen om optimale groei en bloei te bevorderen.

  Mulch wordt aanbevolen voor de tuinplanten om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het helpt ook bij het reguleren van de bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar of de herfst.

  De Geranium macrorrhizum 'Spessart' groeit het best in een bodem met een neutrale tot lichtzure pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te kalkrijk is, aangezien de plant hier niet goed in gedijt. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, wantsen en slakken. Organische methoden zoals het besproeien met een zeepoplossing of het gebruik van natuurlijke vijanden kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van afweerplanten naast de kwetsbare planten.

 • Omschrijving

  Geranium macrorrhizum 'Spessart' is een bodembedekkende vaste plant die zich kenmerkt door zijn mooie bladeren en bloemen. De plant heeft groen blad met een lichtgroene rand en produceert in de zomer kleine roze bloemen die vlinders en bijen aantrekken. ' Spessart' is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw en zich goed aanpast aan verschillende grondsoorten. De plant is uitstekend geschikt voor gebruik als bodembedekker in borders, rotstuinen of onder grote struiken en bomen. Door zijn wintergroene bladeren zorgt de Geranium macrorrhizum 'Spessart' ook in de winter voor structuur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.