Geranium orientalitibeticum

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium orientalitibeticum is een vaste plant die behoort tot de Geranium familie en oorspronkelijk afkomstig is uit Tibet en China. Het heeft diep ingesneden bladeren en toont prachtige lichtroze bloemen met donkere aderen. Deze plant bloeit in de zomer en de bloemen trekken vlinders en bijen aan. Geranium orientalitibeticum gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een mooie aanvulling voor borders, rotstuinen en natuurlijke tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij altijd voor kleur zorgt, zelfs in de winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is geen wintergroene plant, dus het blad sterft af in de winter.

  Ja, de geranium orientalitibeticum is makkelijk te onderhouden. Het vereist weinig water en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Reguliere snoei kan de plant gezond en mooi houden.

  Geranium orientalitibeticum heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Plant de Geranium orientalitibeticum op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het zal zich aanpassen aan minder zonlicht en nog steeds gedijen. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het beste is om de bovenste laag van de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aantrekkingskracht op bestuivers. Planten van deze soort helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen. De plant kan helpen bij het bestuiven van andere planten in de tuin en zorgt voor een gevarieerde omgeving voor verschillende insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en de grond vochtig te houden. Daarnaast is het aan te raden om de plant in de middaguren te beschermen tegen de felle zon.

  Nee, de Geranium orientalitibeticum is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in tuinen wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Geranium orientalitibeticum is geluidsdempend dankzij de dichte begroeiing en dikke bladeren. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Deze plant kan in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot boven nieuwe groeipunten. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Vermijd potgrond met te veel voedingsstoffen, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Om optimaal te kunnen groeien, heeft de Geranium orientalitibeticum een goed doorlatende bodem nodig. Deze bodem moet vochtig zijn, maar niet te nat, en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het belangrijk om een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Zorg er ook voor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de vorst begint. In koudere klimaten kan het nodig zijn om de plant te bedekken met een doek of plastic om deze te beschermen tegen extreme temperaturen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Geef de plant af en toe wat meststoffen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft geen specifieke bemestingsbehoeften, maar kan profiteren van een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Te veel mest kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het bemesten van deze tuinplant.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen, dit helpt het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het best in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om te voorkomen dat de bodem te zuur wordt, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het regelmatig testen en indien nodig aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om een optimale omgeving voor deze plant te creëren.

  De plant staat bekend om zijn natuurlijke afweer tegen ongedierte. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op eventuele plagen en deze met de hand te verwijderen. Het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kan ook helpen om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  Geranium orientalitibeticum is een vaste plant die behoort tot de Geranium familie en oorspronkelijk afkomstig is uit Tibet en China. Het heeft diep ingesneden bladeren en toont prachtige lichtroze bloemen met donkere aderen. Deze plant bloeit in de zomer en de bloemen trekken vlinders en bijen aan. Geranium orientalitibeticum gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een mooie aanvulling voor borders, rotstuinen en natuurlijke tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.