Geranium x oxonianum 'Rose Clair'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium x oxonianum 'Rose Clair' is een compacte en langbloeiende vaste plant met elegante rozepaarse bloemen. De bloemen hebben een lichte rand, wat zorgt voor een subtiel en sierlijk effect in de tuin. Deze geranium kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een mooie groene kleur, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de bloemen. Geranium x oxonianum 'Rose Clair' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Geranium x oxonianum 'Rose Clair' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de herfst en gaat in rust gedurende de wintermaanden. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw uitloopt in het voorjaar.

  Deze plant is winterhard tot -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft slechts af en toe wat water nodig. Het is een robuuste en winterharde plant die lang bloeit en weinig ziektes heeft.

  Voor de Geranium x oxonianum 'Rose Clair' is ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Geef de plant de ruimte om zich volledig te ontwikkelen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter presteren dan in de volle zon. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Een plek met matige tot weinig zonlicht zal de plant gezond houden.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is dus een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het kan een waardevolle aanvulling zijn in een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Tijdens deze maanden vormt de plant prachtige roze bloemen.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats in de tuin. Zorg wel voor voldoende water in droge periodes. Een beschutte plek kan ook gunstig zijn voor deze plant.

  Nee, Geranium x oxonianum 'Rose Clair' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  De plant heeft geen specifieke eigenschappen om geluid te dempen. Het is vooral een decoratieve plant voor in de tuin.

 • Tuinplanten zoals deze bloemige geranium moeten in het voorjaar gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder oude bloemstelen en snoei de plant tot net boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Regelmatig dood en beschadigd blad verwijderen helpt de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik eventueel een potgrond speciaal voor bloeiende planten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en humusrijke grond. De bodemkwaliteit kan verbeterd worden door compost toe te voegen. Vermijd te zware of te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige of halfschaduwrijke locatie in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Het is aan te raden om in de winter de plant af te dekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Een beschermende mulchlaag kan ook helpen om de plant te beschermen tegen strenge winterse omstandigheden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in verschillende bodemsoorten. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig in het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog fosforgehalte om de bloei te bevorderen. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en houdt de grond vochtig. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  Deze plant houdt van een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei belemmeren en het blad kan vergeeld raken. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Je kunt bladluizen bestrijden door ze af te spoelen met water of ze te overgieten met een mengsel van water en zeep. Slakken kun je bestrijden door barrières zoals koperen tape te gebruiken of door ze te vangen en weg te gooien. Wolluizen kunnen worden verwijderd door ze handmatig af te vegen met een vochtige doek.

 • Omschrijving

  Geranium x oxonianum 'Rose Clair' is een compacte en langbloeiende vaste plant met elegante rozepaarse bloemen. De bloemen hebben een lichte rand, wat zorgt voor een subtiel en sierlijk effect in de tuin. Deze geranium kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. De bladeren zijn diep ingesneden en hebben een mooie groene kleur, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de bloemen. Geranium x oxonianum 'Rose Clair' trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan een biodiverse tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.