Geranium phaeum 'Album'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium phaeum 'Album' is een bekende en geliefde vaste plant die behoort tot de Geraniaceae familie. Deze plant staat bekend om zijn prachtige witte bloemen die bloeien in het voorjaar en zomer. De bloemen staan in trossen op lange stelen boven het donkergroene blad. Geranium phaeum 'Album' gedijt goed in de halfschaduw en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om deze plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Geranium phaeum 'Album' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden en vereist geen intensieve verzorging. Deze tuinplant is perfect voor beginnende tuiniers of voor diegenen die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke toevoeging aan hun tuin.

  Geranium phaeum 'Album' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te ademen en zich te ontwikkelen. Plant de Geranium phaeum 'Album' in een goed doorlatende grond en op een plek met voldoende zonlicht.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke delen van de tuin. Het liefst staat hij op een plek met wat ochtendzon en wat schaduw in de middag. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en het stuifmeel. Het helpt bij de bestuiving en bevordert een gezonde tuinomgeving. Het is een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in je tuin.

  Geranium phaeum 'Album' is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere bestuivers. Daarnaast trekt de plant ook nuttige insecten aan die helpen bij de bestrijding van plaaginsecten. Het zorgt dus voor een gezonde en diverse tuinomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden april, mei en juni en de bloeiperiode kan tot drie weken duren.

  De plant kan beter gedijen in de halfschaduw of in de schaduw, maar kan ook wel wat zon verdragen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vocht krijgt als deze in de volle zon staat. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen de heetste middagzon.

  Nee, de Geranium phaeum 'Album' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt vanwege zijn bloemen en blad. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Geranium phaeum 'Album' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral geliefd om zijn mooie bloemen en bladeren. Het is een populaire plant voor in de tuin.

 • Je kunt deze plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en bladeren. Snoei regelmatig om de plant gezond en compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Geranium phaeum 'Album' staat graag in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden, maar ook niet te nat wordt. Het gebruik van universele potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en het liefst humusrijk. Deze plant verdraagt geen te natte grond, dus zorg voor voldoende afwatering. Een neutrale tot lichtzure pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen met een laag bladeren of stro rond de basis. Dit beschermt de wortels tegen vorst en vocht. In wijzig of koude gebieden is het verstandig om de plant te bedekken met een doek of noppenfolie.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor regelmatig water geven en snoei dode bladeren voor een gezonde groei. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof die rijk is aan kalium, om de bloemvorming te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen is goed voor tuinplanten, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal, zoals compost of boomschors, in het voorjaar voor een gezonde groei en bloei van de planten. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is, zodat de planten voldoende lucht krijgen.

  Geranium phaeum 'Album' gedijt het best in neutrale tot lichtzure bodems. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt. Een bodemtest kan helpen om de juiste zuurgraad voor de groei van deze plant te bepalen.

  Een effectieve manier om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is door regelmatig inspecties uit te voeren en handmatig insecten te verwijderen. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet om het ongedierte te bestrijden. Het is ook mogelijk om preventief te werken door planten gezond te houden en te voorzien van de juiste voeding en verzorging.

 • Omschrijving

  Geranium phaeum 'Album' is een bekende en geliefde vaste plant die behoort tot de Geraniaceae familie. Deze plant staat bekend om zijn prachtige witte bloemen die bloeien in het voorjaar en zomer. De bloemen staan in trossen op lange stelen boven het donkergroene blad. Geranium phaeum 'Album' gedijt goed in de halfschaduw en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.