Geranium pratense albiflorum

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium pratense albiflorum er en variant af Geranium pratense, også kendt som engstorkenæb. Denne plante har markante hvide blomster med lilla årer og blomstrer i sommermånederne. Bladene er dybt indskaarne og har en grøn farve. Denne geraniumsort trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering. Geranium pratense albiflorum bruges ofte som kant- eller bunddække i haver og har en robust vækstform.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Geranium pratense albiflorum er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne haveplante er hårdfør ned til omkring -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod kolde temperaturer. Planten bør bedst beskyttes med et lag muld eller halm.

  Ja, Geranium pratense albiflorum er generelt nem at vedligeholde. Denne haveplante kræver ikke meget specifik pleje og trives godt i de fleste jordtyper og forhold. Det er en stærk og robust plante, der sjældent giver problemer.

  Geranium pratense albiflorum har brug for cirka 30-40 centimeter i både bredde og dybde for at kunne vokse godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og blomstre. Tag også hensyn til plantens væksthastighed og giv den tilstrækkelig plads til at trives i haven.

  Ja, Geranium pratense albiflorum vokser godt i skyggen. Det er en stærk og vinterhård plante, der trives godt i halvskygge til skyggefulde miljøer. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand og lejlighedsvis gøde for optimal vækst.

  Geranium pratense albiflorum har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den udtørre. Sørg for, at planten ikke står for våd for at undgå rodrod.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar og er attraktive for disse insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens blomster. Den tiltrækker også nyttige insekter, der hjælper med bestøvning og fremmer en sund havebiotop.

  Denne plante blomstrer fra maj til juli, og blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg for en veldrænet jord.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den bruges primært til dekorative formål i haven. At indtage dele af planten kan føre til maveproblemer.

  Ja, haveplanter har generelt lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og struktur, der absorberer lydbølger.

 • Denne plante kan beskæres efter blomstring for at stimulere ny vækst. Fjern døde blade og blomsterstilke for at holde planten sund. Beskær også om foråret for at bevare formen og størrelsen.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står for længe i våd jord. Giv helst vand ved plantens base og undgå at bladene bliver våde for at forebygge sygdomme.

  Planten trives godt i godt drænet pottemuld med en let sur til neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at give regelmæssig gødning i vækstsæsonen.

  Geranium pratense albiflorum trives i en fugtig, godt drænet jord med masser af organisk materiale. En neutral til let sur jord er ideel til denne plante. Sørg for, at jorden ikke bliver for tør i varme perioder.

  Denne havplante trives bedst på et solrigt til delvis skyggefuldt sted i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig, og får regelmæssigt vand. Overdreven våd jord kan føre til rodødelæggelse.

  Haveplanterne har generelt brug for vinterbeskyttelse, såsom et lag muld af blade eller halm for at beskytte rødderne mod frost. Til ekstra beskyttelse kan specielle vinterovertræk bruges, og det anbefales at plante planten tæt på huset for at give mere læ.

  Planten trives bedst i veldrænet jord og et sted med sol eller halvskygge. Sørg for regelmæssig vanding, især i tørre perioder, og fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Denne plante kan bruge lidt gødning om foråret for at sikre en sund vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre sundt. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter om foråret og efteråret i henhold til den anbefalede dosis. Undgå overgødskning for at undgå skade på planten.

  Mulching with organic material such as compost or wood chips helps retain moisture and suppress weeds. It also protects the roots from temperature fluctuations and nourishes the soil over time. Be sure to avoid placing the mulch layer against the plant stems to prevent rotting.

  Den Geranium pratense albiflorum trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre, at planten kan vokse optimalt.

  For at bekæmpe skadedyr på en plante som Geranium pratense albiflorum er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere bladene og stænglerne for tegn på skadedyr såsom lus eller trips. Naturlige bekæmpelsesmetoder såsom brug af rovinsekter eller at sprøjte planten med en blanding af vand og sæbe kan bidrage til at holde skadedyrene under kontrol. I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at bruge kemiske bekæmpelsesmidler, men dette skal gøres med forsigtighed for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Geranium pratense albiflorum er en variant af Geranium pratense, også kendt som engstorkenæb. Denne plante har markante hvide blomster med lilla årer og blomstrer i sommermånederne. Bladene er dybt indskaarne og har en grøn farve. Denne geraniumsort trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering. Geranium pratense albiflorum bruges ofte som kant- eller bunddække i haver og har en robust vækstform.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.