Geranium pratense 'Galactic'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium pratense 'Galactic' is een prachtige vaste plant met opvallende paarsblauwe bloemen die bloeien van juni tot augustus. De bloemen hebben een contrasterende donkere adering en trekken vlinders en bijen aan. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het blad is geveerd en groen van kleur, waardoor de plant ook decoratief is als de bloemen niet bloeien. Geranium pratense 'Galactic' is een ideale keuze voor borders, perken of in een cottage tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Geranium pratense 'Galactic' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar terug te snoeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het wordt aanbevolen om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch of een fleecehoes.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig last van ziekten of plagen. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De Geranium pratense 'Galactic' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd bij het planten rekening met de breedte en hoogte van de plant.

  Deze plant kan goed groeien in de schaduwrijke delen van de tuin. Het is aan te raden om de plant op een plek te plaatsen waar hij wat ochtend- of avondzonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt zowel vlinders als bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een grote aanwinst voor de biodiversiteit in de tuin. Mocht je graag meer vlinders en bijen willen zien, dan is deze plant een goede keuze.

  Ja, de Geranium pratense 'Galactic' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt bevorderd. De plant zorgt voor voedsel en beschutting voor verschillende insectensoorten, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit doorgaans in de maanden juni en juli. De bloeiperiode van de plant duurt meestal zo'n 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om te gedijen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de Geranium pratense 'Galactic' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is een decoratieve tuinplant.

  Geranium pratense 'Galactic' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen en bladeren. Er zijn andere planten met geluidsdempende eigenschappen die meer geschikt zijn voor dit doel.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot net boven de grond om de vorm en groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar eventuele vorstschade weg voor nieuwe groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Geef water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Gebruik een voedzame potgrond speciaal voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende zonlicht.

  Deze tuinplant groeit het best op een zonnige standplaats, maar kan ook lichte schaduw verdragen. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Houd de plant uit de buurt van sterke wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te bedekken met een laagje bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen in de winter. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en deze naar binnen te verplaatsen tijdens strenge vorstperiodes.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant jaarlijks te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Geranium pratense 'Galactic' hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulch kan worden aangebracht rondom de plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de grond te beschermen tegen extreme temperaturen en bevordert de groei van de plant. Kies een organisch materiaal zoals compost of boomschors voor een optimale werking.

  Geranium pratense 'Galactic' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6 en 8. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij het gezond houden van de plant.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van afrikaantjes rondom de planten, het planten van knoflook in de buurt of het besproeien met een mengsel van water en zeep. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van deze beestjes kan ook helpen bij de bestrijding. Daarnaast kunnen vogels in de tuin helpen bij het natuurlijk controleren van ongedierte.

 • Omschrijving

  Geranium pratense 'Galactic' is een prachtige vaste plant met opvallende paarsblauwe bloemen die bloeien van juni tot augustus. De bloemen hebben een contrasterende donkere adering en trekken vlinders en bijen aan. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Het blad is geveerd en groen van kleur, waardoor de plant ook decoratief is als de bloemen niet bloeien. Geranium pratense 'Galactic' is een ideale keuze voor borders, perken of in een cottage tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.