Geranium renardii

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium renardii, ook wel bekend als de Franse ooievaarsbek, is een vaste plant met decoratief zilvergrijs blad dat een fluweelachtige textuur heeft. De plant produceert opvallende lila-blauwe bloemen die verschijnen in de zomermaanden en aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Geranium renardii gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden, waardoor het een onderhoudsarme keuze is voor de tuin. Geranium renardii is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en in combinatie met andere vaste planten in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Geranium renardii is geen groenblijvende plant, maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal ontwikkelen. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Geranium renardii is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed overleven in Nederlandse tuinen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst om de groei en bloei te bevorderen.

  Ja, de Geranium renardii is over het algemeen zeer gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Ze gedijt goed in de meeste tuinomgevingen en vereist slechts occasionele bemesting en water geven. Het is een sterke en duurzame plant die weinig problemen oplevert.

  Geranium renardii heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 cm in de breedte en 30 cm in de hoogte. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om competitie te voorkomen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke gebieden waar het de nodige hoeveelheid licht en vocht kan ontvangen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water en voedingsstoffen om de gezonde groei te bevorderen. Het is ideaal om de plant te plaatsen op een plek waar het indirect zonlicht kan krijgen.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Het is aan te raden om ongeveer 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, Geranium renardii is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert.

  Ja, Geranium renardii draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het planten van Geranium renardii kan helpen om de diversiteit aan planten en dieren in de tuin te vergroten.

  Deze plant bloeit van mei tot en met juli en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme en droge periodes.

  Nee, Geranium renardii is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft gedeeltelijk geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren. Het kan dus helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de omgeving waar de plant groeit.

 • Deze plant kan het beste na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemstengels regelmatig om het uiterlijk van de plant te verbeteren. Te lang geworden stengels kunnen ook worden teruggesnoeid om de vorm van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om de bladeren droog te houden.

  Geranium renardii heeft een goed doorlatende potgrond nodig met een neutrale pH-waarde. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei. Overbemesting moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en verdraagt geen natte voeten. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot goede vruchtbaarheid en een neutrale tot licht zure pH. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Geranium renardii groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze planten gedijen goed op een beschutte plek in de border.

  Om de plant te beschermen in de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of plastic worden gebruikt om de plant te bedekken tijdens extreme vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant na de bloei om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde uitstraling.

  . Tuinplanten hebben baat bij een algemene meststof zoals een universele meststof die om de paar weken wordt toegepast tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid meststof te gebruiken om overbemesting te voorkomen. Het is ook verstandig om de bodem regelmatig te controleren op tekorten en daarop de bemesting aan te passen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik plantenresten, stro, houtsnippers of compost als mulchmateriaal. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen of stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  Geranium renardii gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan de zuurgraad van de bodem reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden zoals het spuiten van een mengsel van water en zeep worden gebruikt. Ook kunnen lieveheersbeestjes worden ingezet, omdat ze dol zijn op bladluizen. Plaatsen waar ongedierte zich ophoopt regelmatig controleren en verwijderen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Geranium renardii, ook wel bekend als de Franse ooievaarsbek, is een vaste plant met decoratief zilvergrijs blad dat een fluweelachtige textuur heeft. De plant produceert opvallende lila-blauwe bloemen die verschijnen in de zomermaanden en aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Geranium renardii gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Deze plant is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden, waardoor het een onderhoudsarme keuze is voor de tuin. Geranium renardii is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en in combinatie met andere vaste planten in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.