Geranium sanguineum 'Elsbeth'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium sanguineum 'Elsbeth' is een bodembedekkende vaste plant met een compacte groeiwijze. De bloemen zijn helder roze van kleur en bloeien vanaf de late lente tot in de zomer. De bladeren van de plant zijn diep ingesneden en hebben een frisgroene kleur. 'Elsbeth' gedijt goed in de zon tot halfschaduw en prefereert een goed doorlatende grond. Deze geraniumsoort is winterhard en trekt vlinders aan in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest en in de lente weer nieuwe bladeren krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is geschikt voor in de tuin en kan overleven in koudere klimaten. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, de Geranium sanguineum 'Elsbeth' is over het algemeen een makkelijke plant in onderhoud. Het vereist weinig snoeiwerk en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende.

  Geraniumsanguineum 'Elsbeth' heeft minimaal een ruimte van ongeveer 50 cm in diameter nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen en de plant optimaal kan bloeien in de tuin. Het is aan te raden om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek te plaatsen voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een goede groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren dan in de zon.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en hoe vochtig de grond is. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging voor de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, de Geranium sanguineum 'Elsbeth' trekt bestuivende insecten aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant gebruikt worden als schuilplaats voor kleine dieren zoals egels en vogels. Door zijn mooie bloemen en blad kan de plant ook bijdragen aan de esthetische waarde van de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloei kan variëren van 4 tot 6 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Nee, de Geranium sanguineum 'Elsbeth' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn en negatieve gezondheidseffecten kan veroorzaken. Het wordt alleen gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Ja, Geraniums kunnen geluid dempen door hun dikke bladeren en bossige groei.

 • Deze plant kan in het voorjaar tot halverwege de zomer gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde delen en knip bloemstengels na de bloei terug om nieuwe groei te stimuleren. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het snoeien van deze plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  De Geranium sanguineum 'Elsbeth' groeit het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voeding om de plant gezond en bloeiend te houden.

  De plant heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Het is aan te raden de plant in de winter te bedekken met een laagje mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. In strenge winters kan een extra bescherming zoals een fleecehoes nuttig zijn. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  De Geranium sanguineum 'Elsbeth' vereist weinig onderhoud. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten kun je bemesten met een universele meststof in het voorjaar en in de zomer. Gebruik hiervoor speciale meststoffen voor bloeiende planten om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering op de verpakking volgt.

  Het is raadzaam om in het voorjaar een laagje mulch rondom de plant aan te brengen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en onderdrukt onkruidgroei. Het zorgt tevens voor een geïsoleerde bodem en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen.

  De Geranium sanguineum 'Elsbeth' gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de optimale groei en bloei van de plant te bevorderen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan je overwegen om regelmatig de planten te inspecteren op insecten zoals bladluizen of trips. Daarnaast kan je ook gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep. Het is ook belangrijk om de planten voldoende luchtig te houden en niet te dicht op elkaar te zetten om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Geranium sanguineum 'Elsbeth' is een bodembedekkende vaste plant met een compacte groeiwijze. De bloemen zijn helder roze van kleur en bloeien vanaf de late lente tot in de zomer. De bladeren van de plant zijn diep ingesneden en hebben een frisgroene kleur. 'Elsbeth' gedijt goed in de zon tot halfschaduw en prefereert een goed doorlatende grond. Deze geraniumsoort is winterhard en trekt vlinders aan in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.