Geranium sanguineum var. striatum

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Den striberød blodøstorkerne (Geranium sanguineum var. striatum) er en flerårig plante med iøjnefaldende blomster. Blomsterne er lyserøde og har en mørkerød årer, der giver en stribet effekt. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30 cm. Bladene på Geranium sanguineum var. striatum er grønne og har en dybt skåret form. Denne plante er populær på grund af dens smukke blomster og lange blomstringsperiode om sommeren.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og taber sit løv i vintermånederne. Det er en flerårig plante, der springer ud igen om foråret og blomstrer med smukke blomster. Denne plante er velegnet til haven.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -10°C og kan derfor overleve i tempererede klimaer. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Det er et populært valg til haver på grund af de smukke blomster og den nemme vedligeholdelse.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og sund plante, der trives godt i haven. Regelmæssig beskæring og vanding er tilstrækkeligt for denne plante.

  Geranium sanguineum var. striatum har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud, ca. 30 til 40 cm bred og 20 til 30 cm høj. Det er vigtigt at lade tilstrækkelig plads mellem individuelle planter for at fremme luftcirkulation og forebygge sygdomme. Sørg for et solrigt til halvskygget sted med veldrænet jord.

  Ja, Geranium sanguineum var. striatum trives godt i skygge. Det er en stærk og modstandsdygtig plante, der trives godt i halvskygge til fuld skygge. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Denne plante kræver moderat vand og skal vandes cirka en gang om ugen, afhængigt af miljøbetingelserne. Det er vigtigt at lade jorden tørre let mellem vanding for at undgå rodødsel.

  Ja, planten har blomster med attraktiv nektar, der tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et godt valg til haver, der ønsker et blomstrende og livligt udseende. Planter som denne hjælper med at fremme biodiversitet i haven.

  Ja, "Geranium sanguineum var. striatum" tiltrækker forskellige insekter som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover skaber planten variation i vegetationen, hvilket er fordelagtigt for forskellige dyrearter. Den giver også ly og mad til små dyr som fugle og pindsvin.

  Denne plante blomstrer fra maj til og med august. Plantens blomstringsperiode varer i gennemsnit cirka 4 måneder.

  Ja, denne plante kan godt lide fuld sol og trives godt i et solrigt miljø. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig i varme perioder. Denne plante er velegnet til haven.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Det er bedst kun at bruge denne plante som en dekorativ haveplante.

  Ja, geranier har tætte blade, der kan dæmpe lyd. Dette kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Effekten er dog begrænset og afhænger af plantens størrelse.

 • Denne plante kan beskæres om foråret for at fremme form og blomstring. Fjern visne blomster regelmæssigt for at forlænge blomstringsperioden. Fjern også døde eller beskadigede blade for at holde planten sund.

  Geranium sanguineum var. striatum har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at vande på bladene for at forebygge skimmel.

  Den stribebladede storkenæb trives godt i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Undgå for våd jord for at forhindre rodsygdomme. Vælg et sted, hvor planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden er neutral til let alkalisk og berig jorden med organisk materiale, hvis det er nødvendigt. Undgå tunge og kompakte jordtyper.

  Geranium sanguineum var. striatum trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde områder. Denne plante er velegnet til bede og stenbede.

  Om vinteren anbefales det at beskytte denne plante med et lag muld af blade eller halm for at beskytte rødderne mod frost. Sørg også for, at planten ikke står for våd i vintermånederne for at undgå rodskader. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Denne plante trives i en solrig til let skygget placering og trives godt i veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster og beskær planten om foråret for at bevare formen.

  Den bedste måde at gødsle Geranium sanguineum var. striatum på er med en generel organisk gødning om foråret. Undgå at overgøde, da dette kan føre til for meget bladvækst og mindre blomstring. Sørg for at blande gødningen godt med jorden omkring planten.

  Mulching hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring denne plante. Et lag organisk materiale som kompost eller barkflis kan anvendes som mulch. Sørg for, at mulchet ikke placeres direkte mod plantens stængler for at undgå råd.

  Geranium sanguineum var. striatum trives bedst på en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne haveplante. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Geranium sanguineum var. striatum kan der bruges naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse. Derudover kan regelmæssig inspektion og beskæring af planten hjælpe med at forebygge skadedyr. Endelig kan en miljøvenlig sæbeopløsning også være effektiv mod visse typer skadedyr.

 • Beskrivelse

  Den striberød blodøstorkerne (Geranium sanguineum var. striatum) er en flerårig plante med iøjnefaldende blomster. Blomsterne er lyserøde og har en mørkerød årer, der giver en stribet effekt. Planten har en kompakt vækst og når en højde på cirka 30 cm. Bladene på Geranium sanguineum var. striatum er grønne og har en dybt skåret form. Denne plante er populær på grund af dens smukke blomster og lange blomstringsperiode om sommeren.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.