Geranium sylvaticum 'Album'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium sylvaticum 'Album' is een vaste plant met witte bloemen. De plant wordt ongeveer 40-50 cm hoog en bloeit in de zomermaanden. Het blad is diep ingesneden en heeft een mooie groene kleur. Geranium sylvaticum 'Album' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als halfschaduw groeien. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Geranium sylvaticum 'Album' is geen groenblijvende plant. De plant verliest zijn bladeren in de winter maar groeit in het voorjaar weer uit met fris groen blad.

  Geranium sylvaticum 'Album' is winterhard tot -20 graden Celsius. Deze plant kan dus prima buiten blijven staan tijdens de wintermaanden in ons klimaat. Het is niet nodig om extra bescherming te bieden tegen de kou.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en kan goed tegen zon en halfschaduw. Regelmatig snoeien na de bloei zorgt voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de groei van de plant en geef hem voldoende licht en voedingsstoffen.

  Ja, de Geranium sylvaticum 'Album' groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed op plekken met weinig direct zonlicht. Het is een ideale plant voor in de schaduwrijke delen van de tuin.

  Deze tuinplant heeft gemiddeld eens per week water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Te veel water kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn nectar en geur. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, Geranium sylvaticum 'Album' is goed voor biodiversiteit in de tuin omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt het schuilplaatsen voor kleine dieren en insecten. Het helpt zo bij het creëren van een gezonde en evenwichtige tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei, juni en juli en bloeit gemiddeld drie tot vier weken lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op hete zomerdagen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het consumeren van de plant kan maagklachten of andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Geranium sylvaticum 'Album' heeft een redelijk geluidsdempend effect in de tuin. De bladeren en stengels absorberen geluidsgolven en verminderen zo het omgevingsgeluid. Het resultaat is een iets stillere en meer rustgevende omgeving.

 • U kunt de plant snoeien in het voorjaar door de uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Als de plant te groot wordt, kunt u hem ook terugsnoeien om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat u scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Geranium sylvaticum 'Album' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voor optimale groei en bloei is het belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De Geranium sylvaticum 'Album' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Deze plant is geschikt voor in de border of in potten op het terras.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen met een dikke laag mulch of bladeren. Zo blijft de grond rond de plant warm en beschermd tegen vorst. In extreme vorstperiodes kan het helpen om de plant af te dekken met vliesdoek of een tuinkoepel.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder onkruid rondom de plant om de groei niet te belemmeren.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch de grond rondom deze plant met organisch materiaal, zoals bladeren of compost, om vocht vast te houden en de groei van onkruid tegen te gaan. Dit zal helpen bij het behouden van de gezondheid en het bloeien van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet op de stengels of bladeren van de plant ligt om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij planten in de tuin kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen ingezet worden. Ook kun je bepaalde planten zoals goudsbloem of knoflook in de buurt van de tuinplanten plaatsen, aangezien deze een natuurlijke afschrikkende werking hebben op ongedierte. Daarnaast kan regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte ook helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  Geranium sylvaticum 'Album' is een vaste plant met witte bloemen. De plant wordt ongeveer 40-50 cm hoog en bloeit in de zomermaanden. Het blad is diep ingesneden en heeft een mooie groene kleur. Geranium sylvaticum 'Album' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als halfschaduw groeien. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.