Geranium sylvaticum 'Birch Lilac'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Skovstorkenæb 'Birch Lilac' er en staudeplante med iøjnefaldende lillafarvede blomster, der ligner birkens blomster. Planten har en busket vækstform og når en højde på cirka 30-40 cm. 'Birch Lilac' trives godt i halvskygge til fuld sol og blomstrer fra maj til juli. Bladene er dybt indskårne og kan få en smuk rød farve om efteråret. Denne geraniumsort er vinterhårdfør og tiltrækker bier og sommerfugle i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det er en god ide at beskytte planten mod frost.

  Denne plante er meget vinterhård og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk havplante, der er godt rustet til kolde vintre. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren.

  Ja, Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' er let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkeligt med vand og sollys, og beskær planten regelmæssigt for at fremme væksten. Denne haveplante kræver ikke meget særlig pleje.

  Geranium sylvatica 'Birch Lilac' har brug for cirka en plads på omkring 30 cm bred og høj. Det anbefales at plante planterne cirka 40 cm fra hinanden for at give tilstrækkelig plads til vækst og blomstring. Disse planter har brug for lidt plads for at kunne udvikle sig godt.

  Ja, Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' trives godt i skyggefulde områder. Det er en plante, der trives godt i fugtig, frugtbar jord og kan bruges effektivt som bunddække. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding, især i tørre perioder.

  Denne plante kræver i gennemsnit vand 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Overvanding kan føre til rodrot.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar. Det er et godt valg til haver, der sigter mod at tiltrække bestøvere.

  Haveplanter er generelt godt for biodiversiteten, fordi de giver mad og skjulesteder til forskellige insekter og dyr. Det er vigtigt at have forskellige typer planter i haven for at fremme biodiversiteten. Det anbefales derfor at have en variation af planter i haven.

  Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' blomstrer fra maj til juli. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante kan godt tåle fuld sol og vil trives på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i løbet af varme sommerdage. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand for at undgå udtørring.

  Planten Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at forbruge denne plante. Det er bedst at bruge planten til dekorative formål i haven.

  Ja, nogle haveplanter har egenskaben til at dæmpe lyd ved hjælp af deres blade og stængler. Dog kan graden af dette variere fra plante til plante. Det er en god idé at spørge en haveekspert for specifikke oplysninger om lyddæmpende egenskaber ved visse planter.

 • Beskæring af denne plante er ikke nødvendig, men fjernelse af døde eller beskadigede stilke kan hjælpe planten med at forblive sund. Beskær om nødvendigt efter blomstring for at fremme kompakt vækst. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå vandstagnation. Det er bedre at gennemvæde planten dybt end at sprøjte overfladisk.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodædelighed. Brug helst en pottemuld, der er specielt sammensat til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilsætning af kompost eller organisk materiale kan forbedre jordkvaliteten.

  Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig jord, der er godt drænet. Denne plante kan trives i bede eller under træer.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost og kold vind. Et lag muld kan hjælpe med at beskytte rødderne. Overskydende vand skal ledes væk for at forhindre frysning.

  Vand planten regelmæssigt, især under tørre perioder. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at fremme væksten. Gød planten om foråret med egnede gødninger til havenplanter.

  Haveplanter som "Geranium sylvaticum 'Birch Lilac'" har brug for regelmæssig gødskning for at fortsætte med at vokse sundt. Brug en almindelig gødning til blomstrende planter om foråret og efteråret i henhold til instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så vær forsigtig, når du gøder.

  At mulche med organisk materiale som kompost eller barkflis vil hjælpe med at holde på fugt, reducere ukrudt og beskytte plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Det anbefales at lægge et lag mulch på ca. 5-10 cm tykt omkring planten, men sørg for ikke at placere mulchen direkte mod stammen eller bladene for at undgå skimmel dannelse.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for haveplanter som Geranium sylvaticum 'Birch Lilac' er neutral til let sur (pH 6-7). Det er vigtigt for en sund vækst og blomstring af planten. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller sure gødninger.

  Planter i kategorien Haveplanter er generelt modstandsdygtige over for skadedyr og har ikke brug for særlig behandling. Det anbefales dog at kontrollere planterne regelmæssigt for eventuelle skadedyr, og om nødvendigt træffe forebyggende foranstaltninger. Naturlige bekæmpelsesmidler kan også anvendes til at holde skadedyr væk fra planterne.

 • Beskrivelse

  Skovstorkenæb 'Birch Lilac' er en staudeplante med iøjnefaldende lillafarvede blomster, der ligner birkens blomster. Planten har en busket vækstform og når en højde på cirka 30-40 cm. 'Birch Lilac' trives godt i halvskygge til fuld sol og blomstrer fra maj til juli. Bladene er dybt indskårne og kan få en smuk rød farve om efteråret. Denne geraniumsort er vinterhårdfør og tiltrækker bier og sommerfugle i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.