Geranium versicolor

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium versicolor is een vaste plant die behoort tot de ooievaarsbekfamilie. Het is een laagblijvende plant met gevulde bloemen in verschillende kleuren, variërend van roze en paars tot wit. De bladeren van de plant zijn diep ingesneden en hebben een opvallende geur wanneer ze worden aangeraakt. Geranium versicolor bloeit van mei tot juli en gedijt goed in de zon tot halfschaduw op een vochtige, goed doorlatende bodem. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuinborder.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Geranium versicolor is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij een mooie toevoeging is aan de tuin, zelfs in de winter.

  Geranium versicolor is winterhard tot ongeveer -15°C en kan dus prima overleven in gematigde klimaten. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorstperiodes extra te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. In de winter is het belangrijk om de grond goed te laten drogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Geranium versicolor is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden en weinig problemen veroorzaakt. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Geranium versicolor heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden om luchtstroom te bevorderen en ziektes te voorkomen. Zorg voor een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin met goed doorlatende grond.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke plekken van de tuin. Het verdraagt ook wat zon, maar doet het beter in de schaduw. Zorg voor voldoende vochtige grond en de plant zal goed gedijen.

  De plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze insecten te lokken en te ondersteunen.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn bloemen en zorgt voor een diversiteit aan insecten in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats voor kleine dieren en vogels.

  Geranium versicolor bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Geranium versicolor kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de Geranium versicolor is niet eetbaar. Het is een tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan maagproblemen veroorzaken als het wordt ingenomen.

  Ja, geraniums hebben de reputatie geluid te dempen door hun bladeren en dichtheid van groei. Deze eigenschap maakt ze een populaire keuze voor geluidsbarrières in tuinen en buitenruimtes. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze geen volledige geluidsisolatie bieden.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot net boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat je scherpe schaar of snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Geranium versicolor is het belangrijk om te staan in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Geranium versicolor gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant is ideaal voor in de tuin of in potten op het balkon.

  Winterbescherming is belangrijk voor deze plant, aangezien hij niet goed bestand is tegen vorst. Om de plant te beschermen kun je mulch aanbrengen rond de wortels en eventueel afdekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen regelmatig af voor een langere bloei. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef de plant eens in de zoveel tijd voeding.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze in het voorjaar te bemesten met een evenwichtige meststof. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen heeft om gezond en sterk te groeien. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een langdurige werking.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of bladeren zal helpen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet de stengels van de plant bedekt om rotting te voorkomen. Verwijder oude mulch en vervang deze jaarlijks om de bodem gezond te houden.

  Geranium versicolor groeit het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant is gevoelig voor bladluizen, trips en spint. Om deze plagen te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren en verwijderen van aangetaste delen van de plant kan de verspreiding van ongedierte helpen voorkomen.

 • Omschrijving

  Geranium versicolor is een vaste plant die behoort tot de ooievaarsbekfamilie. Het is een laagblijvende plant met gevulde bloemen in verschillende kleuren, variërend van roze en paars tot wit. De bladeren van de plant zijn diep ingesneden en hebben een opvallende geur wanneer ze worden aangeraakt. Geranium versicolor bloeit van mei tot juli en gedijt goed in de zon tot halfschaduw op een vochtige, goed doorlatende bodem. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan de tuinborder.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.