Geranium 'Johnson's Blue'

Geranium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geranium 'Johnson's Blue' er en smuk staud med markante blå blomster, der blomstrer i løbet af sommermånederne. Planten har en spredende vækstform og kan blive omkring 30-40 cm høj. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og giver en farverig tilføjelse til haven. Geranium 'Johnson's Blue' trives godt i fuld sol til halvskygge og kræver en veldrænet jord. Denne plante er ideel til bede, stenbede og som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Geranium 'Johnson's Blue' er ikke stedsegrøn. Det er en flerårig plante, der normalt taber sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære planten tilbage om foråret.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved hård frost. Sørg for god afdækning for at undgå skader.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er en stærk og sund plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring kan stimulere blomstringen og holde planten i form.

  Planten har brug for cirka 30-40 cm plads for at vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkelig plads til at brede sig ud og blomstre. Plant Geranium i veldrænet jord og sørg for tilstrækkelig sollys og vand.

  Geranium 'Johnson's Blue' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Vælg derfor et solrigt sted for optimalt resultat.

  Haveplanter som disse har normalt brug for vand 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at jorden tørrer op mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de smukke blomster, de producerer, og deres nektarrige egenskaber. Dette gør planten til et populært valg til haver, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, fordi den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Ved at producere nektar og pollen bidrager planten til føde til disse dyr. Dette skaber en sundere livsomgivelser og mere mangfoldighed i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til august og blomstrer i cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Geranier kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Derudover kan de også trives godt i halvskygge.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. Det anbefales ikke at spise Geranium 'Johnson's Blue'.

  Ja, storkenæb har evnen til at absorbere og dæmpe lyde, fordi de har en tæt vækst og lag af blade, der kan absorbere lyde. Storkenæb bruges ofte i haver og bymiljøer for at reducere støjforurening. Selvom planten ikke har specifikke lyddæmpende egenskaber, kan den tætte vækst hjælpe med at reducere støjforureningen.

 • For at holde planten kompakt kan du fjerne visne blomsterstilke og gamle blade efter blomstringen. Derudover kan du om foråret beskære planten for at fremme ny vækst. Vær forsigtig med ikke at beskære for dybt, så planten forbliver sund.

  Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er bedre at give dybere vand lejlighedsvis end regelmæssigt overfladisk.

  Geranium 'Johnson's Blue' trives bedst i godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden holder på tilstrækkeligt med fugt, men ikke bliver for våd. Undgå tung lerjord og sørg for tilstrækkelig næring for optimal vækst.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og frugtbar, med en neutral til let sur pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Det er ideelt at tilføje organisk materiale såsom kompost for at forbedre jordstrukturen.

  Storkenæb 'Johnson's Blue' trives bedst på en solrig placering og kan også vokse godt i halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet. Denne havplante kan trives i forskellige jordtyper, fra sand til ler.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren kan du lægge et tykt lag muld omkring basen. Beskær ikke planten om efteråret, men lad de døde blade og stængler blive som beskyttelse. En beskyttende klud eller fleece kan også bruges i længerevarende frostperioder.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og kan tåle tørre forhold godt. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten og fjern døde blade regelmæssigt. Giv planten lidt gødning fra tid til anden og sørg for en veldrænet jord.

  Havplanter som Geranium 'Johnson's Blue' kan gødes om foråret med en universalgødning. Det er også godt at tilføje flydende gødning til vandet ugentligt i vækstsæsonen, fra marts til september. Sørg for, at gødningen er rig på kvælstof for en sund vækst og blomstring.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten hvert forår. Brug organiske materialer som barkflis eller kompost for det bedste resultat.

  Geranier har ingen specifikke krav til jordens surhedsgrad og trives godt i neutral til let sur jord. Det er dog vigtigt at sørge for, at jorden er veldrænet for at undgå rod råd. Tilsætning af organisk materiale kan hjælpe med at forbedre jordens struktur.

  For at bekæmpe skadedyr ved havenplanter som Geranium 'Johnson's Blue', kan forskellige metoder anvendes, såsom regelmæssig kontrol af bladlus, snegle og larver og brugen af biologiske bekæmpelsesmidler. Derudover kan plantning af morgenfruer eller hvidløg i nærheden hjælpe med at holde skadedyr væk. Det er også vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og handle hurtigt ved tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Geranium 'Johnson's Blue' er en smuk staud med markante blå blomster, der blomstrer i løbet af sommermånederne. Planten har en spredende vækstform og kan blive omkring 30-40 cm høj. Blomsterne tiltrækker sommerfugle og bier og giver en farverig tilføjelse til haven. Geranium 'Johnson's Blue' trives godt i fuld sol til halvskygge og kræver en veldrænet jord. Denne plante er ideel til bede, stenbede og som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.