Geum rivale

Geum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geum rivale, ook bekend als wateravens, is een vaste plant die groeit in vochtige tot natte omgevingen, zoals langs beken en vijvers. De plant heeft lichtgroene bladeren en bloeit met delicate, hangende bloemen in tinten van roze en paars. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en bloeien in de lente en vroege zomer. Na de bloei vormt de plant zaaddozen die ook decoratief kunnen zijn. Geum rivale is een mooie en sierlijke toevoeging aan vochtige tuinen en waterpartijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en zal in het voorjaar weer nieuwe bladeren krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende voor een goede groei.

  Geum rivale heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Plant ze op een afstand van 30-40 cm van elkaar voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs bloeien in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Het is een goede keuze voor tuinen met weinig zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is voor optimale groei.

  Geum rivale heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de plant ongeveer 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, Geum rivale trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  "Geum rivale" draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door bijen en hommels aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het behoud en bevordering van verschillende planten- en diersoorten. Het biedt een voedselbron en leefgebied voor diverse insecten.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en verdraagt ook wat schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende vochtig te houden tijdens warme zomerdagen. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden.

  Nee, de plant is niet eetbaar.

  Ja, de wortels en bladeren van deze plant kunnen gebruikt worden om geluid te dempen. Het bladerdak zorgt ook voor een zekere mate van geluidsisolatie. Het is echter geen volledige geluidsdemping.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemstengels om de plant gezond te houden. Gebruik een scherpe snoeischaar en snoei tot net boven de grond.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Tijdens de groeiperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Gebruik bij voorkeur een goed doorlatende potgrond voor de plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig organische meststoffen toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Geum rivale gedijt het beste in vochtige en voedselrijke bodems. De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. De plant kan zowel in borders als in potten worden geplaatst.

  In de winter kan het nuttig zijn om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Planten kunnen ook worden beschermd met een fleecehoes of speciale winterbeschermingsdoeken. Het is belangrijk om altijd de specifieke behoeften van de plant in gedachten te houden bij het bieden van winterbescherming.

  Zorg voor regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip in het najaar de plant tot de grond af voor de winter.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof die speciaal is ontwikkeld voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur in het voorjaar en de zomer.

  Mulch kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan ook de wortels beschermen tegen vorst in de winter. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  De plant gedijt goed in een neutrale tot zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor optimale groei en bloei van de plant.

  Gebruik biologische bestrijdingsmethoden zoals het inschakelen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Wees voorzichtig met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de plant en het milieu. Houd de plant gezond en sterk door regelmatig te bemesten en te snoeien.

 • Omschrijving

  Geum rivale, ook bekend als wateravens, is een vaste plant die groeit in vochtige tot natte omgevingen, zoals langs beken en vijvers. De plant heeft lichtgroene bladeren en bloeit met delicate, hangende bloemen in tinten van roze en paars. De bloemen trekken bijen en vlinders aan en bloeien in de lente en vroege zomer. Na de bloei vormt de plant zaaddozen die ook decoratief kunnen zijn. Geum rivale is een mooie en sierlijke toevoeging aan vochtige tuinen en waterpartijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.