Geum rivale 'Album'

Geum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Geum rivale 'Album' is een vaste plant met helder witte bloemen die lijken op roosjes. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en andere insecten aan. De plant heeft decoratief gevormd blad en groeit goed in vochtige grond. Het is een mooie toevoeging aan een border of moerasachtige tuin. Geum rivale 'Album' kan ook goed in een pot op het terras groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Geum rivale 'Album' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius en kan dus goed tegen vorst. Het is een sterke tuinplant die prima bestand is tegen koude temperaturen in de winter. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende vochtige grond en plaats de plant op een plekje in de halfschaduw. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 30 tot 45 cm tussen elke plant. Zo heeft de plant genoeg ruimte om te groeien en te bloeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan ook een beetje zon verdragen. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei. De plant kan ook goed gedijen onder bomen of langs de randen van een border.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vaak aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die hij produceert. Het is een goede keuze als beplanting om deze nuttige insecten naar de tuin te lokken.

  Ja, als tuinplant draagt deze plant bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant zorgt voor een gevarieerde en bloeiende tuin, wat gunstig is voor de biodiversiteit. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde omgeving te creëren voor dieren.

  De plant bloeit van mei tot juli en kan ongeveer vier tot zes weken bloeien.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor de beste groeiresultaten.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet gebruikt voor menselijke consumptie. Het is een decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek dat geluid kan absorberen. Dit kan resulteren in een geluidsdempend effect in de tuin.

 • Om te voorkomen dat de plant overwoekerd raakt, kan regelmatig snoeien in het voorjaar of na de bloei nuttig zijn. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Knip de bloemen af na de bloei om de vorming van zaaddozen te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is om uitdroging te voorkomen. Vermijd echter dat de plant in een te drassige grond staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven.

  Deze plant groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd droge of zware kleigrond voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen harde wind en extreme temperaturen. Deze tuinplanten zullen het beste groeien en bloeien in een vochtige omgeving.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en vocht, bijvoorbeeld door mulch rond de wortels aan te brengen. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met bladeren of een tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant in een goed gedraineerde bodem staat om problemen te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Tuinplanten hebben regelmatig mest nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik organische meststoffen in het voorjaar en de zomer voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant de juiste voedingsstoffen krijgt om goed te gedijen.

  Mulch rond planten zoals deze kan helpen om vocht vast te houden en het onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam of basis van de plant vrij blijft van mulch.

  Deze plant groeit het beste in vochtige en neutrale tot zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem tussen de 5,5 en 6,5 ligt voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Ook regelmatig controleren op luizen, slakken en spint kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Het is belangrijk om te voorkomen dat ongedierte zich verspreidt naar andere planten in de tuin.

 • Omschrijving

  Geum rivale 'Album' is een vaste plant met helder witte bloemen die lijken op roosjes. De bloemen bloeien in het voorjaar en trekken bijen en andere insecten aan. De plant heeft decoratief gevormd blad en groeit goed in vochtige grond. Het is een mooie toevoeging aan een border of moerasachtige tuin. Geum rivale 'Album' kan ook goed in een pot op het terras groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.