Globularia cordifolia

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Globularia cordifolia, også kendt som hjerteformet kugleblomst, er en kompakt, stedsegrøn plante med små runde blomster, der kan være lilla, blå eller hvide. Planten vokser lavt ved jorden og danner tætte tæpper med sin pudeagtige vækstform. Globularia cordifolia trives godt i solrige og tørre forhold og er derfor velegnet til stenbede og tørre bede. Planten tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra foråret til sommeren. Globularia cordifolia har et dekorativt udseende og er nem at vedligeholde.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Dette giver farve og struktur i haven, selv i vintermånederne. Det er et ideelt valg for havefolk, der leder efter en plante, der forbliver grøn hele året.

  Planten er hårdføre indtil cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod langvarig frost. Med den rette beskyttelse kan planten også overleve lavere temperaturer.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er en stærk og langblomstrende plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig beskæring og gødning vil hjælpe planten med at forblive sund.

  Globularia cordifolia har brug for cirka 30 til 60 cm plads i både bredde og højde. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft. Placer planten på et solrigt sted i haven.

  Planten trives bedst i fuld sol til let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse godt. I skyggen kan plantens vækst blive langsommere, og blomstringen kan blive reduceret.

  Denne plante har brug for vand omkring en gang om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodrot.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Det er en ideel plante til at tiltrække biodiversitet i haven.

  Ja, planter, der er gode for biodiversiteten, hjælper med at tiltrække insekter og bestøvere, hvilket igen tiltrækker andre dyr. Disse planter bidrager til at skabe et sundt og varieret have miljø. Det er vigtigt at have en variation af planter for at støtte biodiversiteten.

  Globularia cordifolia blomstrer normalt fra maj til juli, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især under varme perioder. Det anbefales at give planten vand om morgenen eller om aftenen for at undgå forbrænding af bladene.

  Nej, Globularia cordifolia er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og bruges ikke som fødevarer. Det er vigtigt ikke at spise planter, der ikke er specifikt dyrket til forbrug.

  Ja, Haveplanter har generelt en støjreducerende effekt på grund af deres blade og stængler, der absorberer lyden. Det afhænger af plantens specifikke egenskaber og miljøet, hvor den vokser.

 • Haveplanter som denne plante kan beskæres om foråret for at opretholde formen og fremme blomstringen. Fjern visne blomster og døde grene for at fremme plantens sundhed. Beskær grenene tilbage lige over et nyt blad eller knude.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at undgå rodrot.

  For denne plante er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden kan holde tilstrækkelig fugt, men ikke forbliver for våd. Foretræk en pottemuld specielt sammensat til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i godt drænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskader. Berig jorden om nødvendigt med kompost for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse godt. Undgå for våd eller for tør jord, det ideelle voksested er fugtigt, men ikke sumpet.

  I vinterperioden anbefales det at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge blade eller halm rundt om planten. Det er også vigtigt at placere planten på et beskyttet sted og undgå, at rødderne bliver for våde. Hvis det bliver meget koldt, kan en fleeceklud eller bobleplast lægges over planten for ekstra beskyttelse.

  Planten skal have veldrænet jord og trives bedst i fuld sol. Beskær planten efter blomstring for at bevare formen og fjern døde eller beskadigede grene. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Have. Tuinplanter som "Globularia cordifolia" har gavn af en gødning med organisk gødning om foråret for at fremme sund vækst. Det er vigtigt at bruge den anbefalede mængde gødning for at undgå overgødning. Gød gerne planterne under vækstperioden for det bedste resultat.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og nærer jorden over tid. Derfor er det en god tilføjelse til jorden for haveplanter.

  Den ideelle pH-værdi for jorden til Globularia cordifolia er mellem 5,5 og 7. En sur jord kan hæmme plantens vækst, mens en for alkalisk jord kan begrænse optagelsen af næringsstoffer. Derfor anbefales det at teste jordens pH-værdi regelmæssigt og korrigere den, hvis det er nødvendigt.

  For en effektiv skadedyrsbekæmpelse i haven er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for skadedyr som lus, trips og spindemider. Naturlige bekæmpelsesmidler og rovdyr kan anvendes til at holde populationen af skadedyr under kontrol. Det er også en god idé at gøde planten regelmæssigt og sørge for tilstrækkeligt med vand og sollys, så den forbliver sund og modstandsdygtig over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Globularia cordifolia, også kendt som hjerteformet kugleblomst, er en kompakt, stedsegrøn plante med små runde blomster, der kan være lilla, blå eller hvide. Planten vokser lavt ved jorden og danner tætte tæpper med sin pudeagtige vækstform. Globularia cordifolia trives godt i solrige og tørre forhold og er derfor velegnet til stenbede og tørre bede. Planten tiltrækker sommerfugle og bier og blomstrer fra foråret til sommeren. Globularia cordifolia har et dekorativt udseende og er nem at vedligeholde.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.