Glyceria maxima 'Variegata'

Overig siergrassen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Glyceria maxima 'Variegata' is een decoratieve moerasplant met bontgekleurde bladeren die crèmekleurig, groen en roze tinten hebben. Deze plant groeit in vochtige omstandigheden en kan goed gedijen langs de waterkant. Het vormt dichte pollen van langwerpige bladeren en bloeit in de zomer met pluimen van groene bloemen. De 'Variegata' variëteit voegt kleur en textuur toe aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant vereist regelmatig snoeien om de groei onder controle te houden en kan worden gebruikt als accentplant in vijvers of moerasgebieden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het blad kan echter wel langer groen blijven dan bij de meeste grassen. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn decoratieve bladeren.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bladeren. In de winter kan de plant bovengronds afsterven, maar zal in het voorjaar opnieuw uitlopen vanuit de wortelstok.

  De Glyceria maxima 'Variegata' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel speciale verzorging nodig en kan goed gedijen in diverse omstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien zal de plant gezond en gelukkig houden.

  "Glyceria maxima 'Variegata' heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 60 tot 80 centimeter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Plant de Glyceria maxima 'Variegata' op een plek waar hij voldoende zonlicht en vocht krijgt."

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het beste resultaat wordt behaald bij voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Pas op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, planten die zorgen voor variatie in tuinen en landschappen kunnen bijdragen aan biodiversiteit. Het aantrekken van verschillende insecten en kleine dieren kan de biodiversiteit verhogen. Het is belangrijk om diversiteit in beplanting te hebben voor een gezonde en evenwichtige leefomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  De plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar het is aan te raden om hem ook wat schaduw te geven tijdens hele warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes, om uitdroging te voorkomen. Het regelmatig controleren van de grondvochtigheid is aan te raden om de plant gezond te houden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die gebruikt wordt in tuinen en borders vanwege zijn opvallende bladeren. Eetbaarheid wordt niet aanbevolen.

  Ja, deze plant heeft een zekere geluidsdempende eigenschap vanwege het dichte bladerdek en de hoogte van de plant. Het kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluiden in de tuin. Er zijn echter specifieke geluidsdempende planten die nog effectiever zijn.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en bladeren. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant netjes en gezond te houden.

  De Tuinplanten heeft matig tot veel water nodig en houdt van een vochtige grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

  De plant staat graag in vochtige potgrond. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Gebruik een organische potgrond voor een optimale groei.

  De plant gedijt het best in vochtige grond en heeft behoefte aan een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Een bodem met een neutrale tot zure pH is ideaal voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet te nat. Het is een ideale plant voor langs de vijver of in vochtige borders.

  Deze plant heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat hij goed bestand is tegen koude temperaturen. In strenge winters kan het helpen om een laagje organisch materiaal rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens de wintermaanden.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in vochtige grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor een gezonde groei. Snoei dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant er fris uit te laten zien.

  Tuinplanten hebben baat bij regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade toebrengen aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die gebruikt wordt.

  Mulch is een goede manier om het vocht in de grond vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan helpen bij het beschermen van de wortels van de plant tegen extreme temperaturen en het toevoegen van voedingsstoffen aan de bodem. Kies organisch materiaal zoals houtsnippers, stro of bladeren om te mulchen.

  De Glyceria maxima 'Variegata' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem rond de 6 tot 7 ligt voor een optimale groei van deze plant. Te zure of te basische bodems kunnen problemen veroorzaken en de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel ongedierte zoals luizen, trips, en slakken. Ongedierte kan het blad beschadigen en de groei van de plant belemmeren. Preventieve maatregelen zoals het schoonhouden van de omgeving en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen kunnen helpen om ongedierte onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Glyceria maxima 'Variegata' is een decoratieve moerasplant met bontgekleurde bladeren die crèmekleurig, groen en roze tinten hebben. Deze plant groeit in vochtige omstandigheden en kan goed gedijen langs de waterkant. Het vormt dichte pollen van langwerpige bladeren en bloeit in de zomer met pluimen van groene bloemen. De 'Variegata' variëteit voegt kleur en textuur toe aan de tuin en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant vereist regelmatig snoeien om de groei onder controle te houden en kan worden gebruikt als accentplant in vijvers of moerasgebieden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.