Gypsophila libanotica

Gypsophila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gypsophila libanotica, også kendt som Libanesisk gyvel, er en lille, busket flerårig plante med fine grene og små hvide blomster. Planten kan blive cirka 30-40 cm høj og blomstrer i sommermånederne. Gypsophila libanotica trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er en populær plante til brug som bunddække eller i bede og stenbede. De delikate blomster på denne plante har et luftigt udseende og kan bruges i buketter og blomsterdekorationer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Planten giver et konstant grønt element i haven.

  "Gypsophila libanotica" er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det kan derfor godt overleve i vores klima om vinteren. Sørg for beskyttelse ved ekstrem frost.

  "Gypsophila libanotica" er en relativt nem plante at passe. Den kræver minimal pleje og kan trives i forskellige jord- og klimaforhold. Regelmæssig vanding og konstant sollys er vigtigt for dens sunde vækst.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Sørg for en afstand på ca. 30-40 cm mellem hver plante. Overvej også plantens højde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Planten vokser bedst i fuld sol, men kan også trives i halvskygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for en sund vækst. I skygge vil planten muligvis producere færre blomster.

  Gypsophila libanotica har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke mættes. Vær opmærksom på eventuelle ændringer i bladfargen eller tekstur for at bestemme plantens vandbehov.

  Ja, denne plante er populær blandt sommerfugle og bier på grund af de høje nektarværdier i blomsterne. Det er et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier.

  Gypsophila libanotica bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som sommerfugle og bier. Derudover kan planten fungere som skjulested og fødekilde for små dyr. At tilføje denne plante til haven kan øge mangfoldigheden af flora og fauna.

  Gypsophila libanotica blomstrer fra juni til august, og blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering i haven. Det er vigtigt at lade jorden tørre godt ud mellem vandingerne for at undgå rodrot. Overdreven skygge kan hæmme plantens vækst og blomstring.

  Ja, blomsterne fra denne plante er spiselige og bruges ofte som dekoration i salater eller desserter. Bladene og stænglerne spises generelt ikke. Det er dog vigtigt at sikre sig, at planten ikke er blevet behandlet med kemikalier, før du indtager den.

  Ja, denne plante har egenskaben at dæmpe lyd og kan derfor bruges til at reducere støjgener i haven eller på terrassen.

 • Beskæring af denne plante bør helst udføres om foråret, lige inden den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten tilbage til en sund knop eller udspring. Overbeskæring kan resultere i mindre blomstring, så beskær med måde.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodædelighed. Giv vand ved plantens base for at forhindre svampeinfektioner.

  For at plantene i haven skal trives, er det vigtigt at bruge veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå at rødderne konstant står i vand. Giv planten regelmæssigt gødning i vækstsæsonen for at fremme sund vækst.

  Jordkvaliteten for denne plante skal være god drænende og må ikke være for våd. En sandet, let sur jord er ideel for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer, men undgå for meget gødning.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodrot. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Planten har ikke brug for speciel vinterbeskyttelse, men det kan være en god idé at beskytte rødderne med et lag muld. Sørg for, at planten har god dræning om vinteren for at undgå rodørr. Beskyt planten mod hård frost ved f.eks. at lægge et lag halm over planten.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. For en frodig blomstring anbefales det at fjerne visne blomster regelmæssigt.

  Det anbefales at gøde havenplanter om foråret og sommeren med en generel gødning. Brug en gødning, der er specielt udviklet til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch er godt for haveplanter, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og regulerer jordtemperaturen. Det hjælper også med at holde på næringsstoffer og beskytter plantens rødder mod ekstreme temperaturer. Det er ideelt at påføre et lag organisk materiale omkring planten, såsom kompost, halm eller barkflis.

  Gypsophila libanotica trives bedst i en neutral til let alkalisk jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at undgå rodod. På sur jord kan planten have svært ved at optage næringsstoffer.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for spindemider, bladlus og hvide fluer. Disse kan bekæmpes ved at skylle dem væk med vand, insekticid sæbe eller neemolie. Forebyggende foranstaltninger såsom brugen af naturlige fjender kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Gypsophila libanotica, også kendt som Libanesisk gyvel, er en lille, busket flerårig plante med fine grene og små hvide blomster. Planten kan blive cirka 30-40 cm høj og blomstrer i sommermånederne. Gypsophila libanotica trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er en populær plante til brug som bunddække eller i bede og stenbede. De delikate blomster på denne plante har et luftigt udseende og kan bruges i buketter og blomsterdekorationer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.