Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy'

Gypsophila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' is een mooie en luchtige vaste plant met fijne takken en kleine witte bloemetjes die in losse trossen groeien. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Bristol Fairy' is een populaire snijbloem die vaak wordt gebruikt in boeketten en bloemstukken vanwege haar romantische uitstraling. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Door regelmatig te snoeien kunnen de bloeiende takken worden bevorderd en kan de plant mooi compact blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder de -15 graden. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomgevingen en weinig aandacht nodig heeft. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei.

  Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen elke plant. De plant verspreidt zich uit en heeft ruimte nodig om te groeien. Plant ze op een afstand van ongeveer 60 cm van elkaar voor het beste resultaat.

  Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kunnen de stelen langer en dunner worden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en te verplaatsen indien nodig om voldoende zonlicht te krijgen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinliefhebbers die willen genieten van een levendige en bloeiende tuin. De aanwezigheid van vlinders en bijen kan de biodiversiteit en gezondheid van de tuin verhogen.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen produceert die insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. Hierdoor draagt het bij aan het bevorderen van de biodiversiteit in jouw tuin.

  De 'Bristol Fairy' bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei. Echter, zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme en droge periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in tuinen vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een licht geluidsdempend effect, maar het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Andere planten met dichtere bladeren hebben over het algemeen een beter dempend effect op geluid.

 • De Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' kan na de bloei teruggesnoeid worden tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen en zorgt ervoor dat de plant compact blijft. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om water te geven aan de wortels en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een regelmatige bemesting om de plant gezond te houden.

  De bodem voor Tuinplanten moet goed gedraineerd zijn en rijk aan organisch materiaal. Een neutrale tot licht alkalische pH is ideaal. Regelmatig bemesten met een evenwichtige meststof zal de groei en bloei bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Ideaal is een standplaats met lichtvochtige, neutrale tot alkalische grond.

  Tuinplanten kunnen in de winter beschermd worden door ze af te dekken met een dikke laag mulch, zoals bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst begint. Sommige tuinplanten kunnen baat hebben bij het afdekken met een beschermende doek of een speciale winterjas.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te bevorderen. Plaats de plant op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' heeft regelmatige bemesting nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten van maart tot september. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven.

  Het is aan te raden om de Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Mulch kan ook helpen bij het beschermen van de wortels tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te controleren en aan te vullen indien nodig.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht alkalisch. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan regelmatige inspectie en het handmatig verwijderen van insecten helpen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook effectief zijn. Daarnaast kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie een milieuvriendelijke oplossing bieden.

 • Omschrijving

  Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' is een mooie en luchtige vaste plant met fijne takken en kleine witte bloemetjes die in losse trossen groeien. De plant wordt ongeveer 60-80 cm hoog en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Bristol Fairy' is een populaire snijbloem die vaak wordt gebruikt in boeketten en bloemstukken vanwege haar romantische uitstraling. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Door regelmatig te snoeien kunnen de bloeiende takken worden bevorderd en kan de plant mooi compact blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.