Gypsophila paniculata 'Flamingo'

Gypsophila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gypsophila paniculata 'Flamingo' is een sierlijke vaste plant met fijne vertakkingen en kleine roze bloemen die in dichte pluimen bloeien. De bloemen van deze plant hebben een lichtgevende uitstraling en kunnen goed worden gebruikt in boeketten en bloemstukken. 'Flamingo' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en bloeit vanaf de zomer tot in het najaar. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan goed worden toegepast in borders, rotstuinen en als snijbloem. Door de luchtige structuur van de plant voegt hij een speels en romantisch element toe aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Tuinplanten zijn over het algemeen niet groenblijvend. "Gypsophila paniculata 'Flamingo'" is een vaste plant die meestal in de zomer bloeit. U kunt dus geen wintergroen verwachten van deze plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om deze plant te beschermen bij strenge vorst. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te mulchen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en meststoffen nodig en kan gedijen in verschillende soorten grond. Het snoeien van dode bloemen bevordert de bloei.

  Gypsophila paniculata 'Flamingo' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en 50-60 cm in de hoogte. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  Gypsophila paniculata 'Flamingo' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de overvloedige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die deze nuttige bestuivers aantrekt.

  Gypsophila paniculata 'Flamingo' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt het voor extra voedselbronnen en schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus zeker een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit.

  De Gypsophila paniculata 'Flamingo' bloeit vanaf juni tot en met september. De bloei van deze tuinplant duurt ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en zon-liefhebbende tuinplant. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer.

  Ja, de bloemetjes van deze plant zijn eetbaar en worden soms gebruikt als decoratie in salades of desserts. Het wordt afgeraden om grote hoeveelheden te consumeren, aangezien sommige mensen allergisch kunnen zijn voor de plant. Het is daarom verstandig om eerst een kleine hoeveelheid te proberen en te kijken hoe je hierop reageert.

  Ja, Gypsophila paniculata 'Flamingo' heeft de eigenschap geluid te dempen door middel van de bladeren en stengels. Dit maakt het een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder oude, dode of zieke takken om de groei te stimuleren en licht en lucht door de plant te laten circuleren. Snoei in het voorjaar ook eventuele vorstschade weg.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant groeit goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichtzure potgrond is ideaal voor deze plant.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende en voedselrijke grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat wordt, omdat de plant gevoelig is voor wortelrot. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Gypsophila paniculata 'Flamingo' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw staan. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft om wortelrot te voorkomen. Deze plant is ideaal voor in de border of als snijbloem in boeketten.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd staat om wortelrot te voorkomen. In strengere winters kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een doek of voldoende sneeuw.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in een goed doorlatende bodem. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en snoei na de bloei om de plant gezond te houden. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor de beste groeiresultaten.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof met een gebalanceerde verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor een optimale voeding. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen, wees dus voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Het is belangrijk om de bodem rondom deze plant te mulchen. Dit kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik bij voorkeur organisch materiaal, zoals compost of boomschors.

  De Gypsophila paniculata 'Flamingo' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunnen plaaginsecten worden bestreden met een biologisch bestrijdingsmiddel, zoals neemolie. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een gezonde groei.

 • Omschrijving

  De Gypsophila paniculata 'Flamingo' is een sierlijke vaste plant met fijne vertakkingen en kleine roze bloemen die in dichte pluimen bloeien. De bloemen van deze plant hebben een lichtgevende uitstraling en kunnen goed worden gebruikt in boeketten en bloemstukken. 'Flamingo' staat graag op een zonnige plek in goed doorlatende grond en bloeit vanaf de zomer tot in het najaar. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan goed worden toegepast in borders, rotstuinen en als snijbloem. Door de luchtige structuur van de plant voegt hij een speels en romantisch element toe aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.