Gypsophila paniculata 'Schneeflocke'

Gypsophila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' is een populaire vaste plant die bekend staat om zijn fijne, witte bloemen die lijken op kleine sneeuwvlokken. De plant groeit in een bossige, opgaande vorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. 'Schneeflocke' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten. Deze variëteit van Gypsophila paniculata is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de meeste tuinbodems.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Hij behoort tot de groep van de Tuinplanten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is dus een redelijk winterharde tuinplant.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed in de volle zon. Het kan worden bijgesnoeid na de bloei om de groei te bevorderen.

  Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen elke plant voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en niet overwoekerd raakt door andere planten in de tuin. Het is aan te raden om de plant ruimte te geven om uit te kunnen breiden en zijn volledige schoonheid te tonen.

  Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het heeft voldoende zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het kan minder goed groeien en bloeien in volledige schaduw.

  De Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is dus een goede keuze als je deze insecten wilt lokken naar je tuin.

  Ja, Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' trekt bijen en vlinders aan door de nectar die het produceert. Hierdoor draagt het bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het kan ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren.

  De plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden tijdens warme periodes. Deze plant is ideaal voor in de border of als snijbloem.

  Nee, de Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van deze plant kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten.

  Ja, Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij de kleine bladeren en de dichte groeiwijze. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin of op het terras.

 • Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen terug tot vlak boven een zijtak. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus snoei met mate.

  Geef regelmatig water aan de plant om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef vooral extra water tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft goede kwaliteit potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg voor potgrond die goed waterdoorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Gebruik speciale potgrond voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt, aangezien de plant gevoelig is voor wortelrot. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen, maar vermijd overbemesting.

  De Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en regelmatig water krijgt. Deze tuinplant is geschikt voor borders of rotstuinen.

  Om Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' te beschermen tegen vorst in de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Hiermee voorkom je dat de wortels bevriezen en de plant schade oploopt. Zorg er ook voor dat de grond goed is afgedekt om de plant te beschermen tegen extreme temperaturen.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat en goed gedraineerde grond heeft. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en bemest de plant eenmaal per jaar. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig organische meststoffen in het groeiseizoen om de bloei te bevorderen. Vermijd overbemesting om te voorkomen dat de plant te weelderig groeit. Gebruik een algemene meststof met een evenwichtige NPK-verhouding voor een gezonde groei.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor het behouden van vocht in de bodem en het onderdrukken van onkruid. Het helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en voorkomt dat de grond snel uitdroogt. Mulch kan worden aangebracht rond de basis van de plant en dient regelmatig te worden bijgevuld.

  De Tuinplanten zoals "Gypsophila paniculata 'Schneeflocke'" hebben de voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei van deze plantensoort.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het bestrijden van luizen. Daarnaast kan het gebruik van neemolie of een milieuvriendelijke insecticide effectief zijn tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Gypsophila paniculata 'Schneeflocke' is een populaire vaste plant die bekend staat om zijn fijne, witte bloemen die lijken op kleine sneeuwvlokken. De plant groeit in een bossige, opgaande vorm en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. 'Schneeflocke' bloeit in de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten. Deze variëteit van Gypsophila paniculata is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in de meeste tuinbodems.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.