Gypsophila repens 'Rosea'

Gypsophila

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gypsophila repens 'Rosea' er en bunddækkeplante med fine, lyserøde blomster, der danner et tæppe af farve i haven. Planten har en krybende vækstform og kan sprede sig godt. Det er en vinterhårdfør plante, der blomstrer fra forår til sommer. Gypsophila repens 'Rosea' bruges ofte i stenbede, bede og som bunddække under buske og træer. Planten tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket bidrager til en livlig have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Den mister sine blade om vinteren.

  Planten tåler vinteren ned til cirka -20 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod frost i strenge vintre. Denne plante kan derfor nemt overleve i vores milde klima.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og sund plante, der sjældent har problemer. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt.

  Planten har brug for cirka 30 cm til 40 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig afstand mellem planten og andre planter, så de kan vokse og blomstre godt. Fjern eventuelt ukrudt og hold jorden velplejet for optimal vækst.

  Planten vokser godt i skyggen og har ikke nødvendigvis brug for fuld sol. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for en sund vækst. I skyggen kan planten blomstre lidt længere og tørre langsommere ud.

  Denne plante skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, uden at den bliver for våd. Generelt er det nok at give planten vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, de producerer. Det er en attraktiv plante for bestøvende insekter i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den producerer blomster, der tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover kan planten fungere som skjulested og fødekilde for forskellige insekter og fugle. Ved at øge mangfoldigheden af planter i haven, fremmes biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til august, og blomstringen kan vare ca. 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det anbefales at holde jorden godt fugtig i varme perioder. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand.

  Planten Gypsophila repens 'Rosea' er ikke spiselige, det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at vælge andre planter, der er sikre at spise.

  Ja, denne plante har en lyddæmpende effekt. De fine blade og stængler absorberer lydsvingninger og reducerer deres refleksion. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Gypsophila repens 'Rosea' skal beskæres regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst. Fjern døde blomster og grene for at stimulere blomstringen. Beskær om foråret lige over jorden for at holde planten sund.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base og undgå at fugte bladene for at forebygge svampesygdomme.

  Denne plante trives godt i en godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da dette kan beskadige rødderne. Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne.

  Jordkvaliteten skal være godt drænende og helst let sur til neutral. Sørg for en jord med tilstrækkelige næringsstoffer og undgå vandoversvømmelse. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt og tilføre kompost.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og fugtig. Beskyt planten mod kraftig vind.

  Om vinteren er det vigtigt at mulche jorden omkring planten med blade eller halm for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan det hjælpe at dække planten med et lag blade eller en speciel plantedækning for at beskytte den mod kolde temperaturer. Sørg for, at planten står et beskyttet sted for at undgå vindskader.

  Sørg for, at jorden er godt vandgennemtrængelig, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten, og gød planten om foråret med organisk gødning.

  Planten har brug for få næringsstoffer og trives godt i en dårlig, veldrænet jord. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret for en ekstra boost. Overgødskning kan føre til for meget bladevækst og færre blomster.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykker ukrudt. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten om foråret. Dette hjælper med at holde planten sund og hjælper den med at vokse.

  Den ideelle pH-værdi for jorden for haveplanter ligger mellem 6,0 og 7,0 på pH-skalaen. En for sur jord kan hæmme optagelsen af næringsstoffer, mens en for basisk jord kan bremse plantevæksten. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyrene på denne plante kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som insekticid sæbe eller neemolie. Regelmæssig kontrol af planten for eventuelle skadedyr som bladlus eller hvide fluer kan hjælpe med at forebygge skader. Det er også vigtigt at holde planten sund og stærk ved hjælp af god pleje og tilstrækkelig vanding.

 • Beskrivelse

  Gypsophila repens 'Rosea' er en bunddækkeplante med fine, lyserøde blomster, der danner et tæppe af farve i haven. Planten har en krybende vækstform og kan sprede sig godt. Det er en vinterhårdfør plante, der blomstrer fra forår til sommer. Gypsophila repens 'Rosea' bruges ofte i stenbede, bede og som bunddække under buske og træer. Planten tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket bidrager til en livlig have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.