Haplopappus coronopifolius

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Haplopappus coronopifolius er en buskagtig plante, der tilhører kurvblomstfamilien. Planten har smalle, lancetformede blade, der ligner dem fra planteslægten Coronopus, derfor navnet coronopifolius. Om sommeren blomstrer Haplopappus coronopifolius med små, gule blomster, der vises i klynger på stænglerne. Planten vokser primært i bjergområder og langs klippede kyster i Middelhavsområdet. Haplopappus coronopifolius bruges som prydplante på grund af dens iøjnefaldende blade og blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og beholder sine blade hele året. Det er en smuk tilføjelse til haven, især i vintermånederne. Denne egenskab gør den til et populært valg til beplantning af bede og grænser.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Det anbefales at bringe planten indendørs eller dække den til ved temperaturer under -10 grader Celsius.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og regelmæssigt vand. Fjern eventuelt gamle blomster for at stimulere blomstringen.

  Planten har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planter for at fremme luftcirkulation og forebygge sygdomme. Generelt anbefales det at plante planter ca. 30-45 cm fra hinanden.

  Nej, "Haplopappus coronopifolius" trives bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte solskin om dagen for at trives godt. Placer planten på en solrig placering for optimal vækst og blomstring. For lidt sollys kan resultere i langsom vækst og færre blomster.

  Denne plante har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke alt for våd. Det er vigtigt at lade jorden tørre en smule mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække og støtte disse nyttige insekter.

  Ja, planten bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover kan planten også tiltrække forskellige typer af insekter, som igen er føde for fugle og andre dyr. At tilføje denne plante til haven kan altså have en positiv effekt på biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer normalt i juli og august, og blomstringsperioden kan vare op til fire uger.

  Denne plante trives godt i direkte sollys og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme og tørre perioder. Sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  Nej, Haplopappus coronopifolius er ikke spiselig. Det er vigtigt at undgå planter i haven, der er giftige at indtage. Det er altid fornuftigt at vide, hvilke planter der er sikre at spise, før man indtager dem.

  Ja, planten har store blade, der kan absorbere lyd og dermed virke lyddæmpende. Dette kan hjælpe med at reducere lydniveauet i haven. Det er derfor et godt valg for at skabe en rolig og fredelig atmosfære i haven.

 • Efter blomstringen kan planten beskæres for at bevare formen og stimulere ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær grenene til den ønskede størrelse. Regelmæssig beskæring sikrer en sund og fyldig plantevækst.

  Vand planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Hold jorden fugtig, men sørg for, at rødderne ikke bliver for våde. Det er bedst at vande om morgenen eller sent om aftenen.

  Det er vigtigt at bruge pottemuld, der er godt drænet for at forhindre rod. Vælg en pottemuld med masser af organisk materiale som kompost. Sørg for, at pottemuld er let sur og indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til en sund vækst af planten.

  Haplopappus coronopifolius trives bedst i veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodgæring. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt for optimal vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med godt drænet jord. Undgå for våd jord, da planten er følsom over for rodhård. Det anbefales at beskytte planten mod hård vind.

  For vinterbeskyttelse anbefales det at dække planten med et tykt lag organisk materiale, såsom blade eller halm. Derudover kan en beskyttelsespose eller klud over planten hjælpe med at forhindre frostsprængninger. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostsæsonen begynder.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i veldrænet jord og fuld sol. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern lejlighedsvis visne blomster for at fremme blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en universalgødning til blomstrende planter for optimale resultater. Overgødskning kan skade planten, så det er vigtigt at følge den anbefalede dosis.

  Mulch er gavnligt for haveplanter, da det regulerer jordfugtigheden, forhindrer ukrudtsvækst og stabiliserer jordtemperaturen. Det kan laves af organisk materiale som blade, halm eller kompost. Mulch påføres helst om foråret rundt om planterne.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. For optimal vækst og blomstring er det vigtigt, at jorden har den rette surhedsgrad.

  Planten kan have problemer med skadedyr som bladlus, spindemider og larver. For at bekæmpe disse skadedyr kan naturlige fjender såsom mariehøns og rovmider bruges. Derudover kan der træffes forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af skadedyr.

 • Beskrivelse

  Haplopappus coronopifolius er en buskagtig plante, der tilhører kurvblomstfamilien. Planten har smalle, lancetformede blade, der ligner dem fra planteslægten Coronopus, derfor navnet coronopifolius. Om sommeren blomstrer Haplopappus coronopifolius med små, gule blomster, der vises i klynger på stænglerne. Planten vokser primært i bjergområder og langs klippede kyster i Middelhavsområdet. Haplopappus coronopifolius bruges som prydplante på grund af dens iøjnefaldende blade og blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.