Hymenoxys hoopesii

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hymenoxys hoopesii, ook wel bekend als oranje sneeuwvlokken, is een inheemse plantensoort die voorkomt in droge gebieden van Noord-Amerika. Deze plant groeit laag bij de grond en heeft smalle bladeren en feloranje bloemen die lijken op kleine madeliefjes. De bloemen bloeien in de zomer en trekken bijen en vlinders aan. Hymenoxys hoopesii gedijt goed in zanderige, goed doorlatende bodems en heeft weinig water nodig om te overleven. Het is een mooie aanvulling op droge tuinen en rotstuinen vanwege de kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een mooie toevoeging aan uw tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius en heeft bescherming nodig bij temperaturen daaronder. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met stro of bladeren. In koudere klimaten kan het nodig zijn om de plant in een pot te kweken, zodat deze gemakkelijk verplaatst kan worden.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en veerkrachtige plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden en weinig water nodig heeft. Het is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsarme tuinplant.

  "Hymenoxys hoopesii" heeft ongeveer 30 centimeter ruimte om te groeien. Het is een compacte plant en heeft niet veel ruimte nodig om te gedijen. Het beste is om enige ruimte om de plant vrij te houden zodat lucht en zonlicht goed kunnen circuleren.

  "Hymenoxys hoopesii" groeit het best in de volle zon en kan zelfs bloeien in droge, zonnige omstandigheden. Het is daarom geen ideale plant om in de schaduw te laten groeien. Het heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid in de grond. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het beste is om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen. Het is een populaire keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. De heldergele bloemen trekken vlinders en bijen aan door hun nectar en stuifmeel.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit in de tuin en in de omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen. Het is een zonminnende plant die goed kan groeien en bloeien in helder zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat.

  Het is niet aan te raden om de plant te eten, aangezien er weinig informatie beschikbaar is over de eetbaarheid ervan. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van planten uit de tuin wordt over het algemeen afgeraden, tenzij duidelijk is dat ze veilig zijn om te eten.

  De plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Het snoeien van deze plant wordt zelden uitgevoerd, behalve het verwijderen van dode bloemstelen en bladeren. Dit kan het beste gebeuren in de lente, nadat de bloei voorbij is. Verwijder alleen wat noodzakelijk is om de vorm en gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de ochtend om verdamping gedurende de dag te minimaliseren.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten met een speciale meststof voor tuinplanten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien. Deze plant kan zowel in borders als in potten op het terras geplaatst worden.

  Voor tuinplanten die niet winterhard zijn, is het belangrijk om bescherming te bieden tijdens de koude maanden. Denk hierbij aan het bedekken met stro, bladeren of speciale winterhoezen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt tijdens droge periodes en verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar voor extra voeding.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een laag organisch materiaal die op de bodem van de plant kan worden gelegd om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de grond koel te houden en voedingsstoffen aan de plant te leveren. Het is belangrijk om de mulch regelmatig aan te vullen om een gezonde groei van de plant te bevorderen.

  De plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen worden ingezet. Ook kunnen planten worden beschermd met een laagje mulch om ongedierte af te schrikken. Daarnaast kan regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte helpen bij het behouden van een gezonde plant.

 • Omschrijving

  Hymenoxys hoopesii, ook wel bekend als oranje sneeuwvlokken, is een inheemse plantensoort die voorkomt in droge gebieden van Noord-Amerika. Deze plant groeit laag bij de grond en heeft smalle bladeren en feloranje bloemen die lijken op kleine madeliefjes. De bloemen bloeien in de zomer en trekken bijen en vlinders aan. Hymenoxys hoopesii gedijt goed in zanderige, goed doorlatende bodems en heeft weinig water nodig om te overleven. Het is een mooie aanvulling op droge tuinen en rotstuinen vanwege de kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.