Helenium 'Moerheim Beauty'

Helenium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helenium 'Moerheim Beauty' is een prachtige vaste plant met opvallende bloemen in warme tinten zoals rood, oranje en geel. De bloemen hebben een donkerbruin hartje wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant bloeit van de zomer tot in de herfst en trekt vele vlinders en bijen aan. De bloemen staan hoog boven het groene blad en geven een kleurrijke uitstraling aan de tuin. Helenium 'Moerheim Beauty' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Helenium 'Moerheim Beauty' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter.

  De Helenium 'Moerheim Beauty' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koude temperaturen en is geschikt voor in de tuin. Het is belangrijk om de plant goed tegen vorst te beschermen in de winter.

  Ja, Helenium 'Moerheim Beauty' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Het is een sterke en gezonde tuinplant.

  Helenium 'Moerheim Beauty' heeft een ruimte nodig van ongeveer 40-50 cm in de breedte en hoogte. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Plant meerdere exemplaren op minimaal 30 cm afstand van elkaar voor een mooi effect.

  Nee, Helenium 'Moerheim Beauty' groeit het beste in de volle zon. Het is een zonneklopper die goed gedijt in fel zonlicht. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Helenium 'Moerheim Beauty' hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, Helenium 'Moerheim Beauty' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de opvallende bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, Helenium planten zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden een voedselbron en helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast trekken ze ook andere insecten aan die bijdragen aan een gezond ecosysteem.

  "Helenium 'Moerheim Beauty' bloeit van juli tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden."

  Ja, Tuinplanten zoals Helenium 'Moerheim Beauty' kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tijdens hittegolven. Planten die van nature in de volle zon groeien, hebben meestal behoefte aan minimaal 5-6 uur direct zonlicht per dag.

  Nee, de plant Helenium 'Moerheim Beauty' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen delen van de plant te consumeren, aangezien deze mogelijk giftig kunnen zijn.

  Ja, veel tuinplanten hebben een geluidsdempende eigenschap door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stelen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige omgeving te creëren. Het is aan te raden om meerdere planten bij elkaar te plaatsen voor een groter effect.

 • Helenium 'Moerheim Beauty' kan worden gesnoeid door het afknippen van uitgebloeide bloemen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en zorgt voor een compacte groeiwijze. Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten "Helenium 'Moerheim Beauty'" is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudend is, maar niet te nat wordt. Een mengsel van potgrond met zand en compost is ideaal voor deze plantensoort.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte locatie.

  Tuinplanten zoals Helenium 'Moerheim Beauty' hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, maar het kan helpen om ze te mulchen met compost of bladeren om hun wortels te beschermen tegen strenge vorst. Sommige tuiniers kiezen er ook voor om een beschermende laag stro of vliesdoek over de planten te leggen tijdens de koudste maanden van het jaar. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant in drogere periodes voldoende water.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en timing van bemesting.

  Om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen, is het aan te raden om mulch aan te brengen rondom de plant. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, houtsnippers of compost. Het zorgt voor een gezonde groei van de plant en beschermt de wortels tegen vorst in de winter.

  Helenium 'Moerheim Beauty' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Houd de bodem vochtig maar niet drassig.

  Voor de bestrijding van ongedierte kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden gebruikt. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door deze op de juiste manier te verzorgen.

 • Omschrijving

  Helenium 'Moerheim Beauty' is een prachtige vaste plant met opvallende bloemen in warme tinten zoals rood, oranje en geel. De bloemen hebben een donkerbruin hartje wat zorgt voor een mooi contrast. Deze plant bloeit van de zomer tot in de herfst en trekt vele vlinders en bijen aan. De bloemen staan hoog boven het groene blad en geven een kleurrijke uitstraling aan de tuin. Helenium 'Moerheim Beauty' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.