Helenium 'Rotgold'

Helenium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helenium 'Rotgold' er en smuk staude med iøjnefaldende blomster i en dyb rød til rustbrun farve. Blomsterne har en gulbrunt hjerte og blomstrer fra sommeren til efteråret. Planten bliver cirka 60-80 cm høj og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Helenium 'Rotgold' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til en blomsterbed eller en bedkant. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er vinterhårdfør.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, 'Helenium 'Rotgold'' er ikke stedsegrøn, men mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der kommer tilbage hvert år i haven.

  Helenium 'Rotgold' er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under dette punkt, f.eks. ved at bruge muld eller en beskyttelsespose. Om foråret vil planten skyde igen.

  Ja, Helenium 'Rotgold' er en nem plante at passe på. Denne haveplante kræver minimal pleje og trives godt i de fleste jordtyper og placeringer. Vandgivning og regelmæssig gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  For denne haveplante anbefales det at give en plads på ca. 40-50 cm i bredden og 60-80 cm i højden. På den måde kan planten udvikle sig godt og have tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Sørg for, at de omkringliggende planter også har tilstrækkelig plads til at vokse og ikke bliver overvokset.

  Helenium 'Rotgold' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst og blomstring sandsynligvis være mindre god. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som Helenium 'Rotgold' har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig, men undgå at overvande. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere om planten har brug for vand ved at røre ved jorden.

  Ja, planten af ​​typen Helenium 'Rotgold' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer. Det tilføjer farve til haven og hjælper med at fremme biodiversiteten. Planter af Helenium-arterne er generelt populære blandt sommerfugle og bier på grund af deres blomster og nektar.

  Ja, Helenium 'Rotgold' er en god plante for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens skarpe farvede blomster og nektar. Planten giver også variation i haven og giver små dyr et skjulested.

  'Helenium 'Rotgold' blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden kan vare op til seks uger. Det er en langblomstrende plante, der giver masser af farve til haven i sommermånederne.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt for planten at få tilstrækkeligt med sollys for at vokse og blomstre godt. Sørg dog for at planten får tilstrækkeligt med vand på varme dage.

  Nej, planten Helenium 'Rotgold' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af sine farverige blomster. Den er ikke egnet til forbrug.

  Ja, blade og blomster af Helenium 'Rotgold' kan hjælpe med at absorbere lyd og dermed dæmpe den. Effekten afhænger af tætheden og størrelsen af planterne i haven. Det er dog ikke et primært formål med denne plantesort.

 • Beskær planten om foråret lige over jorden for at fremme ny vækst. Fjern døde blomsterstængler for at forlænge blomstringen og få planten til at se velplejet ud. Udtynd planten ved at fjerne dele af den for at fremme luftcirkulationen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld med organisk stof. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at tilføje gødning til pottemulden om foråret for optimal vækst.

  Haveplanter som Helenium 'Rotgold' trives godt i godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed og en neutral pH. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd, og undgå tung lerjord. Tilsætning af kompost eller organisk gødning kan forbedre jordkvaliteten.

  Helenium 'Rotgold' trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Planten kan også trives i let sur til neutral jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod kulde og frost. Det anbefales at dække planten til med blade eller halm. Du kan også lægge et lag muld rundt om plantens base for at beskytte rødderne mod at fryse til.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i de fleste jordtyper. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanter som denne art har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning rig på kvælstof, fosfor og kalium for at fremme vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Mulching med organisk materiale som kompost, blade eller træflis hjælper med at holde jorden fugtig og bevare næringsstoffer. Derudover reducerer mulch også ukrudtsvækst og beskytter plantens rødder mod ekstreme vejrforhold. Det anbefales at lægge et lag mulch på cirka 5-10 cm omkring planten årligt.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke bliver for sur, da det kan hæmme plantens vækst. At kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt kan hjælpe med at holde planten sund.

  For haveplanter som Helenium 'Rotgold' kan visse insekter og skadedyr som bladlus, snegle og larver udgøre et problem. Der er forskellige biologiske og kemiske bekæmpelsesmidler til rådighed for at holde disse skadedyr under kontrol. Regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af skadedyr kan også hjælpe med at holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Helenium 'Rotgold' er en smuk staude med iøjnefaldende blomster i en dyb rød til rustbrun farve. Blomsterne har en gulbrunt hjerte og blomstrer fra sommeren til efteråret. Planten bliver cirka 60-80 cm høj og trives bedst i fuld sol eller halvskygge. Helenium 'Rotgold' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til en blomsterbed eller en bedkant. Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er vinterhårdfør.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.