Helianthemum 'Ben Nevis'

Helianthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthemum 'Ben Nevis' is een compacte en langbloeiende vaste plant met een kussenachtige groeiwijze en donkergroene bladeren. In de zomer bloeit de plant met grote, helderwitte bloemen die een zonnige en vrolijke uitstraling geven aan de tuin. Deze plant is winterhard en gedijt goed in goed doorlatende grond en op een zonnige plek. Helianthemum 'Ben Nevis' trekt bijen en vlinders aan en kan goed gebruikt worden in rotstuinen, borders of als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en een langere bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Helianthemum 'Ben Nevis' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar terug te snoeien om de groei te bevorderen.

  Helianthemum 'Ben Nevis' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Helianthemum planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben zon en goed doorlatende grond nodig en moeten regelmatig worden bewaterd tijdens droge periodes. Het snoeien na de bloei zal de plant gezond houden.

  Helianthemums hebben ruimte nodig van ongeveer 30 tot 45 cm tussen elke plant. Ze hebben ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Plant ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  Nee, Helianthemum 'Ben Nevis' groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk niet goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten.

  Helianthemum 'Ben Nevis' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen die rijk zijn aan nectar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. De bloemen kunnen helpen om biodiversiteit te bevorderen in de tuin.

  De plant Helianthemum 'Ben Nevis' is gunstig voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt, zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor een gevarieerde en bloemrijke tuin, wat belangrijk is voor het behoud van verschillende soorten in de natuur. Het draagt bij aan een gezond ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, Helianthemum 'Ben Nevis' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden en goed kan groeien in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  De plant Helianthemum 'Ben Nevis' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • De plant kan het beste na de bloei licht worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om de plant niet te rigoureus te snoeien om de bloei niet te verstoren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te drassig wordt. Geef water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen om de groei van de plant te ondersteunen. Een mengsel van potgrond met scherp zand en organisch materiaal is ideaal voor tuinplanten zoals deze. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, kalkrijke en voedselarme bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De Helianthemum 'Ben Nevis' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Deze plant doet het goed in rotstuinen en borders.

  Tuinplanten zoals Helianthemum 'Ben Nevis' hebben bescherming nodig tegen vorst tijdens de winter. Dit kan worden bereikt door de planten te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de planten nat worden, omdat dit kan leiden tot bevriezing.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zonnige, goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om bij te mesten met een universele meststof in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer, volgens de aangegeven dosering op de verpakking. Het is belangrijk om te voorkomen dat de planten een overschot aan meststoffen krijgen, dit kan schadelijk zijn. Het is altijd verstandig om de planten na bemesting goed water te geven.

  Mulchen is belangrijk voor Tuinplanten, omdat het helpt om vocht vast te houden en het onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch. Breng een laag van 5-7 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en eventueel aan te passen om de plant goed te laten groeien. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen problemen veroorzaken voor de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplanten, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Ook regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen is belangrijk. Het planten van verschillende soorten planten door elkaar kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Helianthemum 'Ben Nevis' is een compacte en langbloeiende vaste plant met een kussenachtige groeiwijze en donkergroene bladeren. In de zomer bloeit de plant met grote, helderwitte bloemen die een zonnige en vrolijke uitstraling geven aan de tuin. Deze plant is winterhard en gedijt goed in goed doorlatende grond en op een zonnige plek. Helianthemum 'Ben Nevis' trekt bijen en vlinders aan en kan goed gebruikt worden in rotstuinen, borders of als bodembedekker. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei en een langere bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.