Helianthemum 'Fire King'

Helianthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthemum 'Fire King' is een prachtige vaste plant met helderrode bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. 'Fire King' gedijt het best in de volle zon en op goed doorlatende, droge grond. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders en droge tuinen. Deze Helianthemum trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een levendige toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend. Je behoudt je bladeren gedurende het hele jaar, wat betekent dat je in de winter niet kaal wordt. Dit zorgt voor kleur in de tuin, zelfs in de koudere maanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Zorg voor een beschutte plek of bedek de plant met mulch.

  Helianthemum 'Fire King' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant die weinig zorg nodig heeft. Regelmatig snoeien en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Water geven is alleen nodig tijdens droge perioden.

  Helianthemum 'Fire King' heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd er rekening mee dat de plant zich ook horizontaal kan verspreiden.

  De plant groeit het beste in de volle zon en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om gezond te blijven. Overweeg een andere locatie als er te weinig zonlicht is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven 2-3 keer per week kan voldoende zijn.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal dus zeker bijen en vlinders aantrekken in uw tuin. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als voedselbron voor verschillende insecten en vogels. Het zorgt voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonde ecosysteem.

  De plant bloeit in de maanden mei, juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant goed te laten acclimatiseren aan de volle zon om verbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de Helianthemum 'Fire King' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bladeren of bloemen van deze plant te consumeren. Het is belangrijk om enkel planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Helianthemum 'Fire King' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloeit met felrode bloemen. Het kan wel bijdragen aan een groenere omgeving en een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit.

 • Knip na de bloei de uitgebloeide bloemstelen weg om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar lichtjes om de vorm compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Geef water bij de wortels zonder de bladeren nat te maken.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor extra voeding.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende en voedselrijke bodem. Zand- of leemgrond is ideaal. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5 voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te veel vocht. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch aan te brengen rond de basis en de plant af te dekken met een winterhoes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Planten kunnen ook profiteren van extra beschutting tegen koude wind en intense zon.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral in de zomermaanden. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals Helianthemum 'Fire King' is een regelmatige bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst volgens de aanbevolen dosering. Houd er rekening mee dat overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplant, omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt om rotten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  De plant is gevoelig voor luizen en spint. Om ongedierte te bestrijden, kan het helpen om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig de aangetaste delen te verwijderen. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Helianthemum 'Fire King' is een prachtige vaste plant met helderrode bloemen die bloeien van de lente tot de zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. 'Fire King' gedijt het best in de volle zon en op goed doorlatende, droge grond. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders en droge tuinen. Deze Helianthemum trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een levendige toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.