Helianthemum 'Lawrenson's Pink'

Helianthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthemum 'Lawrenson's Pink' is een compact groeiende vaste plant met zilvergroene bladeren en opvallende roze bloemen in de lente en zomer. De bloemen van deze plant zijn klokvormig en trekken bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin vol biodiversiteit. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in volle zon en goed doorlatende grond, en kan ook droogte goed verdragen. Helianthemum 'Lawrenson's Pink' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker en kan ook in potten en containers worden gekweekt. Deze plant bloeit het beste als deze regelmatig wordt gesnoeid na de bloei, om de groei en bloei te bevorderen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen. Het zorgt voor kleur en structuur, zelfs als de temperaturen dalen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Zorg voor een beschutte plek in de winter.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en de grond goed te laten opdrogen tussen watergeefbeurten. Regelmatig snoeien na de bloei zal de plant gezond houden.

  Helianthemum 'Lawrenson's Pink' heeft ongeveer 30 cm tot 40 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen deze plant en andere planten in de tuin. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Nee, de Helianthemum 'Lawrenson's Pink' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk om de plant op een zonnige locatie te planten voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed gedijen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de rijke nectar die wordt geproduceerd. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, de Helianthemum 'Lawrenson's Pink' trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat de biodiversiteit in de tuin kan vergroten. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in het ecosysteem en draagt het bij aan een gezonde lokale flora en fauna.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Het is een mooie toevoeging aan de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.  

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft Helianthemum 'Lawrenson's Pink' geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. De plant absorbeert wel wat geluid, maar heeft geen significant effect op geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

 • De plant mag na de bloei licht teruggesnoeid worden om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes in model. Zorg ervoor dat de snoei niet te diep is om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Het regelmatig toevoegen van voedingsstoffen kan de gezondheid en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Een bodem die te nat is, kan leiden tot wortelrot. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Zorg ervoor dat de plek goed beschermd is tegen harde wind. Perfect voor in de borders of rotstuinen.

  Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen strenge vorst door een dikke laag mulch aan te brengen rondom de wortels. Ook kan een beschermende doek of fleece over de plant worden geplaatst tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd blijft om vorstschade te voorkomen.

  Deze plant heeft veel zonlicht nodig en goed doorlatende grond. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Helianthemum 'Lawrenson's Pink' heeft regelmatig bemesting nodig in het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei en bloei.

  Mulch rond de tuinplanten helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het verbeteren van de algemene gezondheid van de planten in de tuin. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te controleren en bij te werken indien nodig.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kunnen ook schadelijke insecten worden verwijderd door ze handmatig van de plant te plukken. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte helpt om snel in te grijpen en schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Helianthemum 'Lawrenson's Pink' is een compact groeiende vaste plant met zilvergroene bladeren en opvallende roze bloemen in de lente en zomer. De bloemen van deze plant zijn klokvormig en trekken bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin vol biodiversiteit. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in volle zon en goed doorlatende grond, en kan ook droogte goed verdragen. Helianthemum 'Lawrenson's Pink' is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker en kan ook in potten en containers worden gekweekt. Deze plant bloeit het beste als deze regelmatig wordt gesnoeid na de bloei, om de groei en bloei te bevorderen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.