Helianthemum 'Pink Double'

Helianthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthemum 'Pink Double' is een compacte en laagblijvende vaste plant met dubbele roze bloemen. De bloemen bloeien in de lente en zorgen voor een prachtige en kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Helianthemum 'Pink Double' is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden. Ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Helianthemum 'Pink Double' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale keuze voor een kleurrijke en groene tuin, zelfs in de winter. Deze plant behoudt zijn bladeren en blijft dus constant groen.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5°C verdragen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op vorstschade te verkleinen.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, verdraagt goed droge grond en gedijt goed in volle zon. Het is aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien om de bloei te bevorderen.

  Helianthemum 'Pink Double' heeft genoeg ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Een gemiddelde afstand van ongeveer 30-40 centimeter is aan te raden.

  De plant groeit het beste in de volle zon en gedijt minder goed in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder bloemen produceren en kunnen de stengels lang en zwak worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, dus geef de plant voldoende water. Controleer regelmatig of de grond vochtig genoeg is.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die deze insecten aantrekt. Het zal bijdragen aan het bevorderen van biodiversiteit in uw buitenruimte.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt hij voor variatie in plantensoorten in de tuin wat gunstig is voor de biodiversiteit.

  De plant bloeit van mei tot juli en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats in de tuin. De plant heeft voldoende zonlicht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, Helianthemum 'Pink Double' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Helianthemum 'Pink Double' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet geluidsdempend.

 • De Helianthemum 'Pink Double' kan na de bloei licht worden teruggesnoeid om de vorm en de bloei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar dode takken en dun de plant indien nodig uit.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor Tuinplanten zoals deze is goed doorlatend en licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de grond vocht vasthoudt, maar niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemstructuur verbeteren en de plant gezond houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om bloemen te produceren. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft voordat de vorstperiode begint.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de plant compact te houden en bloeien te bevorderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik organische meststof om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors zal helpen bij het vasthouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemkwaliteit rondom deze plant. Het mulchen moet voorzichtig worden uitgevoerd om het kroon van de plant niet te bedekken, om verstikking te voorkomen. Het beste is om een laag mulch van ongeveer 5 cm aan te brengen en ervoor te zorgen dat er een ruimte rondom de plant vrij blijft.

  De Helianthemum "Pink Double" houdt van een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het besproeien met water of het gebruik van insectenwerende planten zoals lavendel of afrikaantjes effectief zijn. Indien nodig kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen van parasieten kan ook helpen bij het behouden van een gezonde plant.

 • Omschrijving

  Helianthemum 'Pink Double' is een compacte en laagblijvende vaste plant met dubbele roze bloemen. De bloemen bloeien in de lente en zorgen voor een prachtige en kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Helianthemum 'Pink Double' is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden. Ideaal voor rotstuinen, borders of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.