Helianthemum 'Sterntaler'

Helianthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthemum 'Sterntaler' is een laagblijvende, groenblijvende vaste plant met soms wintergroen blad. De plant produceert talrijke gele bloemen met een oranje en rood hartje. 'Sterntaler' bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor rotstuinen, droge borders en als bodembedekker. Deze plant gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Helianthemum 'Sterntaler' is groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Helianthemum 'Sterntaler' heeft wel winterbescherming nodig in koudere klimaten.

  Ja, Helianthemum 'Sterntaler' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. De plant heeft niet veel speciale verzorging nodig en kan goed gedijen in diverse bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien en voldoende water geven zijn voldoende om deze tuinplant gezond te houden.

  Helianthemum 'Sterntaler' heeft ongeveer een meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en dat er voldoende afstand is tot andere planten. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  Helianthemum 'Sterntaler' groeit het beste in de volle zon en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is een zonminnende plant die regelmatige blootstelling aan zonlicht nodig heeft om gezond te blijven. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in de tuin voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de levendige bloemen. Het nectar en de pollen zijn aantrekkelijk voor bestuivers. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken.

  De Tuinplanten zoals Helianthemum 'Sterntaler' kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om een gezonde leefomgeving te ondersteunen. Het kan nuttig zijn om inheemse planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  "De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met juli. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren."

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige tuin met goed doorlatende grond. Bij te weinig zonlicht kan de plant minder bloemen produceren en minder gezond groeien. Het is daarom belangrijk om de plant op een zonnige plek te planten.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren als voedsel. Het is beter om deze plant niet in gerechten te verwerken.

  Ja, Helianthemum 'Sterntaler' heeft beperkte geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en bodembedekkende groeiwijze. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met andere geluidsdempende planten. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die vooral bekend staat om zijn kleurrijke bloemen.

 • De plant dient na de bloei licht teruggesnoeid te worden om de vorm compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken. Snoei bij voorkeur in het voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven aan de wortelzone is het meest effectief.

  Helianthemum 'Sterntaler' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de winterperiode kan de plant het beste op een beschutte plek geplaatst worden.

  De Helianthemum 'Sterntaler' houdt van een goed doorlatende bodem met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te vochtig is. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant in een border, rotstuin of bloembak voor optimale groei.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen strenge vorst om de wortels te beschermen. Dit kan worden gedaan door mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Ook kan een beschermende doek of vlies worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude wind en sneeuw.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en plant haar in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei de plant lichtjes na de bloei om haar compact te houden. Geef de plant in droge periodes extra water.

  Tuinplanten zoals Helianthemum 'Sterntaler' hebben in het groeiseizoen regelmatig bemesting nodig met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Bij voorkeur bemesten in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Het gebruik van mulch rondom deze plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht. Het is aan te raden om organische mulchmaterialen zoals boomschors, bladeren of compost te gebruiken.

  Een zure tot neutrale bodem is ideaal voor deze plant. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is geschikt. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Om ongedierte bij Tuinplanten zoals Helianthemum 'Sterntaler' te bestrijden, kan gebruik worden gemaakt van insecticiden, natuurlijke vijanden of het handmatig verwijderen van de beestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is essentieel voor een succesvolle bestrijding. Het is belangrijk om snel in te grijpen bij een plaag om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Helianthemum 'Sterntaler' is een laagblijvende, groenblijvende vaste plant met soms wintergroen blad. De plant produceert talrijke gele bloemen met een oranje en rood hartje. 'Sterntaler' bloeit van het voorjaar tot de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor rotstuinen, droge borders en als bodembedekker. Deze plant gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.