Helianthus atrorubens

Helianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthus atrorubens is een inheemse plant die behoort tot de zonnebloemfamilie en staat bekend om zijn prachtige donkerrode bloemen. Deze plant kan wel 2 meter hoog worden en heeft een bossige groeiwijze met lancetvormige bladeren. De bloemen van Helianthus atrorubens trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Helianthus atrorubens is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Helianthus atrorubens is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winterperiode. Het is een tuinplant die zijn bladeren seizoensgebonden verliest.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorstperiodes te beschermen. Helianthus atrorubens is een plant die goed gedijt in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel speciale zorg nodig en kan goed gedijen in verschillende bodem- en lichtomstandigheden. Het is een sterke en veerkrachtige tuinplant.

  De plant heeft veel ruimte nodig doordat ze groot en uitgestrekt worden. Ze groeien het best in goed doorlatende grond en hebben voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen planten om overlap te voorkomen.

  Nee, Tuinplanten zoals Helianthus atrorubens groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze planten op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en laat de bovenste laag licht opdrogen tussen gietbeurten in. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn nectar en pollen. Daarnaast biedt hij schuilplaatsen en voedsel voor verschillende insecten en vogels. Het toevoegen van deze plant aan een tuin kan de diversiteit van de dierenpopulatie vergroten.

  Deze plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot september. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken tot een maand.

  Ja, Tuinplanten zoals Helianthus atrorubens kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen.

  Ja, sommige tuinplanten kunnen geluid dempen, afhankelijk van hun grootte, dichtheid en structuur van bladeren. Het is mogelijk dat de plant "Helianthus atrorubens" bijdraagt aan het dempen van geluid in zijn omgeving.

 • Helianthus atrorubens wordt het best gesnoeid in het voorjaar, nadat de vorst voorbij is. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer 15 cm boven de grond. Dit zal zorgen voor gezonde groei en bloei gedurende het seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en voldoende vocht vasthoudt. Het toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant groeit het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om te groeien en luchtcirculatie krijgt. Vermijd natte en zware grond om wortelrot te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen door mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met een laag bladeren of stro. Dit beschermt de wortels tegen strenge vorst en bevordert een gezonde groei in het voorjaar. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voordat de winter begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig in de vorm van organische meststoffen. Bemest de plant in het voorjaar met een evenwichtige meststof en herhaal dit in de zomer voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verspreid en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor Tuinplanten, aangezien het de grond vocht vasthoudt en onkruidgroei onderdrukt. Bij het mulchen moet er wel op gelet worden dat de basis van de plant niet bedekt wordt, om rot tegen te gaan. Een laag mulch van ongeveer 5-10 cm is ideaal.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5. Een licht zure tot neutrale bodem is ideaal voor de groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op insectenplagen en hier preventieve maatregelen tegen te nemen. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen effectief zijn bij het bestrijden van ongedierte. Verwijder aangetaste bladeren en bloemen om verdere verspreiding van het probleem te voorkomen.

 • Omschrijving

  Helianthus atrorubens is een inheemse plant die behoort tot de zonnebloemfamilie en staat bekend om zijn prachtige donkerrode bloemen. Deze plant kan wel 2 meter hoog worden en heeft een bossige groeiwijze met lancetvormige bladeren. De bloemen van Helianthus atrorubens trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Helianthus atrorubens is winterhard en kan goed tegen droge omstandigheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.