Helianthus decapetalus 'Capenoch Star'

Helianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helianthus decapetalus 'Capenoch Star' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige zonnebloemachtige bloemen met gele bloemblaadjes en een donkerbruin hart. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. De 'Capenoch Star' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor borders, perken en als snijbloem in boeketten. Deze zonnebloemsoort voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin en trekt veel positieve aandacht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Helianthus decapetalus 'Capenoch Star' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de herfst zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer opnieuw begint te groeien. Het is van belang om hier rekening mee te houden bij het planten en verzorgen van deze tuinplant.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen om vorstschade te voorkomen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vraagt weinig speciale zorg en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Het is een sterke en duurzame tuinplant.

  De plant heeft ongeveer 60 tot 90 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen verschillende planten voor optimale groei.

  De Helianthus decapetalus 'Capenoch Star' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant worden belemmerd en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij droogte wat extra water.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de heldergele bloemen die nectar aanbieden. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekken. Dit kan bijdragen aan het behoud van verschillende soorten in de tuin. Daarnaast kan deze plant ook vogels aantrekken die van de zaden kunnen genieten.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Hij heeft veel licht nodig om optimaal te groeien en bloeien. Zorg dus voor een zonnige standplaats in de tuin.

  Nee, Helianthus decapetalus 'Capenoch Star' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Wees voorzichtig met het eten van planten uit de tuin, tenzij je zeker weet dat ze veilig zijn.

  Nee, Helianthus decapetalus 'Capenoch Star' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor mooie bloemen in de tuin.

 • Deze plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 15-20 cm boven de grond om de groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde takken tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om een gezonde en compacte groei te bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te voorzien van voedingstoffen om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft en niet te dicht op andere planten staat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om deze plant te beschermen in de winter, kan je een dikke laag mulch aanbrengen rondom de wortels. Ook kan je de plant afdekken met een speciale winterhoes of jute. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de koude maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een zonnige standplaats en vruchtbare, goed doorlatende grond. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige bemesting om een gezonde plantengroei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloei.

  Het is gunstig om deze plant te mulchen in het voorjaar om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem tussen 6,0 en 7,0 te houden. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan de plant helpen goed te gedijen.

  Soms kunnen bladluizen, slakken en rupsen zich voeden met de bladeren van deze plant. Om ongedierte te bestrijden kun je natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of een mengsel van water en zeep. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte helpt bij het tijdig ingrijpen.

 • Omschrijving

  De Helianthus decapetalus 'Capenoch Star' is een vaste plant die bekend staat om zijn prachtige zonnebloemachtige bloemen met gele bloemblaadjes en een donkerbruin hart. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter en bloeit van de zomer tot de herfst. De 'Capenoch Star' trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en volle zon. Het is een sterke en makkelijk te onderhouden plant die geschikt is voor borders, perken en als snijbloem in boeketten. Deze zonnebloemsoort voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin en trekt veel positieve aandacht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.