Helianthus salicifolius

Helianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthus salicifolius, ook wel bekend als wilgenbladige zonnebloem, is een vaste plant met smalle, lancetvormige bladeren die lijken op die van een wilgenboom. De plant produceert heldergele bloemhoofden die lijken op klassieke zonnebloemen. Helianthus salicifolius kan groeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan een aanvulling zijn op een natuurlijke tuin of prairietuin. Helianthus salicifolius is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Helianthus salicifolius is een winterharde plant die in de herfst zijn bladeren verliest en in het voorjaar terug blijft groeien.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij extreme kou. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen winterse temperaturen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden.

  Voor een gezonde groei en ontwikkeling heeft deze plant een ruimte nodig van ongeveer 30-60 cm in de breedte en hoogte, afhankelijk van de grootte van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen en geen concurrentie te hebben van andere planten. Het is belangrijk om de aanbevolen plantafstand en groeiruimte in acht te nemen voor een optimale groei.

  Helianthus salicifolius groeit het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een zonnige plek in de tuin. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant belemmerd worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar voorkom dat de wortels verstikken door te veel water te geven. Over het algemeen is het aan te raden om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en pollen die het produceert. Het is een goede keuze voor in de tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast biedt het ook schuilplaats en voedsel voor verschillende diersoorten. Het helpt bij het creëren van een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  "Helianthus salicifolius" bloeit meestal in de maanden juli tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonnebeminde plant die gedijt in een zonnige locatie. Plaats hem op een plek met veel zonlicht voor optimale groei.

  Nee, de plant Helianthus salicifolius is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om andere eetbare plantensoorten te kiezen voor consumptie.

  Ja, de Helianthus salicifolius heeft een geluidsdempende werking vanwege de grote bladeren en de dichte groeiwijze. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te absorberen en te verminderen. Het is dus een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille tuin.

 • Het is aan te raden om in het voorjaar dode of beschadigde takken te verwijderen. Knip de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond af voor de winter. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  De Helianthus salicifolius heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Helianthus salicifolius vereist goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  Helianthus salicifolius gedijt het beste in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. De bodem moet vochtig zijn, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin, waar hij voldoende licht krijgt. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kunnen vorstgevoelige planten ook worden afgedekt met bijvoorbeeld fleece of jute.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een universele meststof voor tuinplanten. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering.

  Mulch helpt om vocht vast te houden in de grond en onkruid te onderdrukken voor deze plantensoort. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar laat ruimte vrij rond de stengels om verstikking te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de zuurgraad aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig inspectie van de bladeren en bloemen worden uitgevoerd op tekenen van plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze regelmatig water te geven en te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  Helianthus salicifolius, ook wel bekend als wilgenbladige zonnebloem, is een vaste plant met smalle, lancetvormige bladeren die lijken op die van een wilgenboom. De plant produceert heldergele bloemhoofden die lijken op klassieke zonnebloemen. Helianthus salicifolius kan groeien tot een hoogte van 1,5 tot 2 meter en gedijt goed in zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en kan een aanvulling zijn op een natuurlijke tuin of prairietuin. Helianthus salicifolius is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.