Helleborus foetidus 'Wester Flisk'

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helleborus foetidus 'Wester Flisk' er en stedsegrøn flerårig plante med markante, dybgrønne blade, der ligner lange, smalle fingre. Om foråret blomstrer planten med hængende klynger af små, grønlige blomster, der udsender en subtil duft. Denne variation er kendt for sin markante og smukke bladestruktur og er et smukt tilføjelse til haven, især i bede eller stenbede. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skyggefulde steder. Helleborus foetidus 'Wester Flisk' tiltrækker ofte sommerfugle og bier og er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Helleborus foetidus 'Wester Flisk' er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Det er en hårdfør plante, der trives godt i haven.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt om vinteren. Det anbefales at mulche planten for ekstra isolering.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en hårdfør plante, der trives godt i de fleste haver. Regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning vil fremme væksten og blomstringen.

  Planten har brug for cirka 30-45 cm plads for at kunne vokse og sprede sig ordentligt. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads mellem denne plante og andre planter. Placer planten et sted, hvor den kan få tilstrækkeligt med sollys.

  Ja, Helleborus foetidus 'Wester Flisk' trives godt i skygge. Denne haveplante trives godt på steder med lidt sollys og har ikke brug for direkte sollys for at trives godt. Det er en skyggetolerant plante, som trives godt i skyggefulde områder i haven.

  Helleborus foetidus 'Wester Flisk' har ikke brug for meget vand og kan tåle tørre perioder godt. Giv planten cirka en gang om ugen vand, især i varme somre. Sørg for, at jorden kan tørre godt ud mellem vandingerne.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle, men tiltrækker ikke bier. Den er særlig attraktiv for sommerfugle på grund af nektaren, den producerer.

  Helleborus foetidus 'Wester Flisk' bidrager til biodiversitet ved at have nektar- og pollenrige blomster, som tiltrækker insekter. Det giver også skjulesteder og mad til små dyr i haven. Som en del af økosystemet hjælper det med at opretholde balancen og bidrager til et sundt miljø for forskellige dyrearter.

  Planten blomstrer i månederne februar til og med april, og blomstringsperioden kan vare op til 3 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives både i sol og halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, planten Helleborus foetidus 'Wester Flisk' er ikke spiselig. Indtagelse af denne plante kan føre til forgiftning og er derfor ikke sikkert at spise. Det anbefales at undgå kontakt med planten og ikke bruge den i madlavning.

  Ja, denne plante har evnen til at dæmpe lyd, især når den plantes i større antal. Bladene og strukturen på planten absorberer lydbølger og reducerer dermed støj i omgivelserne. Det kan derfor være en effektiv måde at reducere lydniveauerne i din have.

 • Det anbefales at beskære denne plante om foråret ved at fjerne døde blade og blomsterstængler. Dette vil hjælpe planten med at blive ved med at vokse sundt og smukt. Vær forsigtig og undgå overbeskæring, da det kan forhindre plantens vækst.

  Denne plante har brug for moderat vand og skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt ikke at overvande planten for at undgå rodskader.

  Denne plante kræver en godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodsyge. En blanding af pottemuld og groft sand kan hjælpe med at forbedre dræningen.

  Planten trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sandet eller lerholdig jord anbefales til optimal vækst. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodødelæggelse.

  Denne plante trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde områder. Beskyt planten mod hård vind og skarp eftermiddagssol.

  Om vinteren er det vigtigt at dække planten med et lag muld for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rådne rødder. Giv ikke planten gødning i vintermånederne.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Fjern døde blade og blomster regelmæssigt for at fremme væksten. Det anbefales at gøde planten om foråret for en sund vækst.

  Have og planter som helleborus foetidus 'Wester Flisk' har primært brug for en generel gødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Det er vigtigt at gøde om foråret for at fremme vækst og blomstring. Overgødning kan føre til rødderne bliver brændt, så det er vigtigt at følge den anbefalede dosis.

  Det er vigtigt at mulche denne plante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom kompost eller bark som mulch. Påfør et lag på cirka 5 cm rundt om planten, men hold mulchen væk fra stammen.

  Planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere pH-værdien for optimal vækst af planten. Det anbefales at mulche jorden med organisk materiale for at holde surhedsgraden på et passende niveau.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på denne plante er ved regelmæssigt at kontrollere blade og stængler for insekter. Det er også en god idé at tiltrække naturlige fjender af skadedyr, såsom mariehøns, til haven. Kemiske bekæmpelsesmidler kan være skadelige for planten og miljøet, så brug dem med måde.

 • Beskrivelse

  Helleborus foetidus 'Wester Flisk' er en stedsegrøn flerårig plante med markante, dybgrønne blade, der ligner lange, smalle fingre. Om foråret blomstrer planten med hængende klynger af små, grønlige blomster, der udsender en subtil duft. Denne variation er kendt for sin markante og smukke bladestruktur og er et smukt tilføjelse til haven, især i bede eller stenbede. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skyggefulde steder. Helleborus foetidus 'Wester Flisk' tiltrækker ofte sommerfugle og bier og er en vinterhårdfør og let at vedligeholde plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.