Helleborus orientalis 'Red Mountain'

Helleborus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Helleborus orientalis 'Red Mountain' is een winterharde vaste plant met donkergroene bladeren en diepgroene stengels. De bloemen zijn dieprood van kleur en bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar. Deze plant wordt ongeveer 30-45 cm hoog en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is een mooie aanvulling op een winterse tuin en trekt bijen en vlinders aan. De 'Red Mountain' is een onderhoudsarme plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt dus het hele jaar door zijn bladeren. Dit zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin, zelfs in de wintermaanden. De planten behouden hun diepgroene bladeren, zelfs wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is dus belangrijk om de plant te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant te mulchen met bladeren of stro om hem te beschermen tegen de kou.

  Ja, de Helleborus orientalis 'Red Mountain' is een zeer makkelijke plant in onderhoud. Deze tuinplant vereist weinig verzorging en is goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een mooie toevoeging aan de tuin zonder al te veel moeite te kosten.

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. Deze plant kan goed gedijen in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze kunnen prima gedijen met minder zonlicht. Zorg voor voldoende water en voedingsstoffen voor de optimale groei.

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Voel regelmatig aan de grond om te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar in de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat bijen en hommels worden aangetrokken door de bloemen en vogels kunnen profiteren van de zaden. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en nestmogelijkheden voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit.

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' bloeit meestal in de maanden februari tot en met april. De bloeiperiode kan ongeveer drie tot vier weken duren.

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is een sterke en winterharde plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Nee, de Helleborus orientalis 'Red Mountain' is niet eetbaar. Het kan giftig zijn als het wordt ingeslikt. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met deze plant in de tuin.

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' heeft geen geluidsdempende eigenschappen.

 • Om de plant te snoeien, kun je de verwelkte bloemen en bladeren verwijderen met een snoeischaar. Dit helpt de plant om nieuwe groei te bevorderen en er weer fris uit te zien. Snoei niet te diep en zorg ervoor dat je dit doet na de bloeiperiode om de bloei voor het volgende seizoen niet te belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Helleborus orientalis 'Red Mountain' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Bij het aanplanten kan het nuttig zijn om compost toe te voegen om de grondstructuur te verbeteren.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de grond neutraal tot licht zuur is en rijk is aan organisch materiaal. Vermijd zware, natte grond en voeg indien nodig compost of mulch toe voor optimale groei.

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Vermijd te felle zon, vooral in de middag.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en koude wind. Een mulchlaag van bladeren of stro kan helpen de wortels te beschermen. Ook het gebruik van een beschermende fleecehoes kan de plant beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar voor een gezonde groei. Let op dat te veel meststof schadelijk kan zijn voor de plant.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te mulchen om de wortels te beschermen tegen de kou. Mulch helpt ook om onkruidgroei te onderdrukken en vocht vast te houden in de bodem. Kies een organisch materiaal zoals bladeren of compost als mulch.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor een gezonde groei. Controleer regelmatig de zuurgraad van de bodem en pas deze indien nodig aan.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden van het ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Ook kunt u regelmatig controleren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Tot slot kunt u ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals zeepwater of neemolie.

 • Omschrijving

  De Helleborus orientalis 'Red Mountain' is een winterharde vaste plant met donkergroene bladeren en diepgroene stengels. De bloemen zijn dieprood van kleur en bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar. Deze plant wordt ongeveer 30-45 cm hoog en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is een mooie aanvulling op een winterse tuin en trekt bijen en vlinders aan. De 'Red Mountain' is een onderhoudsarme plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.