Hemerocallis 'American Revolution'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'American Revolution' is een daglelie met opvallende dieprode bloemen en een geelgroene keel. De bloemen zijn groot en trechtervormig en bloeien van de vroege zomer tot de herfst. De plant heeft grasachtig blad dat groen blijft gedurende het groeiseizoen. 'American Revolution' is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot lichte schaduw. Het is een prachtige toevoeging aan borders, perken en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hemerocallis 'American Revolution' is niet groenblijvend, het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Het wordt aanbevolen om in het najaar het loof terug te snijden voor een goede winterbescherming.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant in het najaar af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, de Hemerocallis 'American Revolution' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinbodems. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De Hemerocallis 'American Revolution' heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Voor een optimale ontwikkeling is het belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden. Plant de Hemerocallis 'American Revolution' daarom niet te dicht op elkaar.

  "Hemerocallis 'American Revolution' groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de volle schaduw is de groei mogelijk beperkt en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te planten waar het voldoende zonlicht krijgt."

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te bevelen om de grond goed vochtig te houden, zonder dat de wortels in het water staan. Het is raadzaam om de plant gemiddeld 2 tot 3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een ideale keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het ondersteunen van de biodiversiteit.

  Hemerocallis 'American Revolution' draagt bij aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant zorgt voor extra voedselbronnen in de tuin en biedt schuilplaatsen voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de biodiversiteit te verhogen.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloei kan 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant Hemerocallis 'American Revolution' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  Hemerocallis 'American Revolution' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het kan wel helpen om een groenere en rustgevende omgeving te creëren.

 • De plant kan in het voorjaar gesnoeid worden door dode bladeren en bloemstelen te verwijderen. Knip deze tot net boven de grond af om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De Hemerocallis 'American Revolution' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  De plant vereist goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk dat de potgrond vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om regelmatig voedingsstoffen aan de potgrond toe te voegen.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voor een optimale groei en bloei is regelmatig bemesten aan te raden.

  De plant Hemerocallis 'American Revolution' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin als vrolijke toevoeging.

  Om Hemerocallis 'American Revolution' te beschermen in de winter, is het raadzaam om een dikke laag mulch rond de plant aan te brengen. Dit zal de wortels beschermen tegen vorst. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een winterhoes of jute doek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. In het voorjaar kan de plant worden bemest met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar een universele meststof te geven om de groei en bloei te bevorderen. Daarna kan er tijdens het groeiseizoen nog een paar keer bijgemest worden, bijvoorbeeld met een speciale bloeimeststof. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar voorkom overbemesting.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen in de herfst om de wortels te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook om onkruid tegen te gaan en vocht vast te houden in de bodem. Een laag organisch materiaal van ongeveer 5-10 cm dik is ideaal.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Hemerocallis 'American Revolution' is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan problemen veroorzaken voor de plant en de groei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en lieveheersbeestjes. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren en delen helpen bij het voorkomen van plagen. Tot slot kunnen natuurlijke vijanden zoals vogels en kikkers worden aangetrokken door het creëren van een divers en uitgebalanceerd ecosysteem in de tuin.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'American Revolution' is een daglelie met opvallende dieprode bloemen en een geelgroene keel. De bloemen zijn groot en trechtervormig en bloeien van de vroege zomer tot de herfst. De plant heeft grasachtig blad dat groen blijft gedurende het groeiseizoen. 'American Revolution' is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de volle zon tot lichte schaduw. Het is een prachtige toevoeging aan borders, perken en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.