Hemerocallis 'Frans Hals'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Frans Hals' is een prachtige daglelie met opvallende tweekleurige bloemen in de kleuren rood en geel. Deze vaste plant bloeit in de zomer met grote trompetvormige bloemen op lange steel. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Frans Hals' is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze daglelie is een mooie aanvulling in de border of als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend, maar verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die in de lente weer nieuwe bladeren zal krijgen.

  Hemerocallis 'Frans Hals' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Deze plant kan dus overleven in koude klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en jaarlijks bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Hemerocallis 'Frans Hals' heeft ongeveer 30 tot 60 cm ruimte nodig tussen andere planten om goed te groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant. Een ruime pot of bloembak is ook geschikt voor deze plant.

  Hemerocallis 'Frans Hals' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om Hemerocallis 'Frans Hals' op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift daarop aan.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de heldere en kleurrijke bloemen. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en stuifmeel die de plant produceert. Het is een goede keuze om een bij- en vlindervriendelijke tuin te creëren.

  Ja, Hemerocallis zijn goede planten voor biodiversiteit, ze trekken vlinders en bijen aan met hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van de diversiteit van insecten in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om biodiversiteit te ondersteunen.

  De plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een zonnebeminde plant die het beste gedijt op een plek met veel direct zonlicht. Zorg voor voldoende water en eventueel wat bescherming tijdens extreem hete dagen.

  Nee, de Hemerocallis 'Frans Hals' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk in de tuin wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Hemerocallis 'Frans Hals' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een sierplant met opvallende bloemen. Het kan wel een mooie toevoeging zijn aan de tuin.

 • Knip uitgebloeide bloemstengels weg om nieuwe bloei te stimuleren. Verwijder ook dode bladeren en snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 centimeter boven de grond. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde en volle plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd dat de wortels in drassige grond staan.

  De plant heeft losse en goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik ook een meststof speciaal voor tuinplanten voor een goede groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Voeg compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Hemerocallis 'Frans Hals' gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond en zorg voor voldoende luchtcirculatie om schimmelziektes te voorkomen. Deze tuinplant is ideaal voor borders en bloembedden.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om de wortels te beschermen tegen strenge vorst in de winter door een laag mulch aan te brengen. Je kunt ook overwegen om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant goed is ingebed en beschermd tegen de kou om de kans op overwintering te vergroten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende voeding in het groeiseizoen. Verwijder uitgebloeide bloemen en verdeel de plant om de paar jaar voor de beste bloei.

  Tuinplanten zoals Hemerocallis hebben baat bij een bemesting in het voorjaar met organische meststoffen. Een extra bemesting in de zomer kan de bloei bevorderen, maar pas op met te veel stikstofhoudende meststoffen. Zorg voor een evenwichtige voeding om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de groei en bloei van deze plant. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het aanbrengen van een laag mulch rondom de plant zal de gezondheid en vitaliteit van de plant bevorderen.

  Tuinplanten zoals de Hemerocallis 'Frans Hals' groeien het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is. Het toevoegen van compost of een zure meststof kan helpen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  De plant Hemerocallis 'Frans Hals' kan last hebben van bladluizen, trips, en slakken. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes, sluipwespen en nematoden. Ook regelmatig controleren op ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen bij het bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Frans Hals' is een prachtige daglelie met opvallende tweekleurige bloemen in de kleuren rood en geel. Deze vaste plant bloeit in de zomer met grote trompetvormige bloemen op lange steel. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. 'Frans Hals' is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon tot halfschaduw. Deze daglelie is een mooie aanvulling in de border of als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.