Hemerocallis 'Happy Returns'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Happy Returns' is een vaste plant die bekend staat om zijn mooie en heldergele bloemen. De bloemen bloeien van de vroege zomer tot de herfst en trekken vlinders aan. De plant groeit in pollen met lange, smalle bladeren. 'Happpy Returns' kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die jaar na jaar terugkeert met prachtige bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Hemerocallis 'Happy Returns' verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer terug.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die gedijt in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen is voldoende om de plant gezond te houden.

  Hemerocallis 'Happy Returns' heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Houd ook rekening met de groeisnelheid en het verspreidingsgedrag van de plant.

  Hemerocallis 'Happy Returns' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en minder goed groeien. Kies daarom een zonnige standplaats voor optimale groei.

  De Hemerocallis 'Happy Returns' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Hemerocallis 'Happy Returns' is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze bestuivers aan vanwege hun nectar en kleurrijke verschijning. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Ja, Hemerocallis 'Happy Returns' trekt bestuivende insecten aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Door het toevoegen van diverse planten in de tuin, wordt de biodiversiteit verder versterkt.

  Deze plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het kan echter geen kwaad om af en toe wat schaduw te bieden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is beter om andere voedzame planten te kweken voor consumptie.

  Ja, Hemerocallis 'Happy Returns' heeft geen geluidsdempend vermogen. Het is een tuinplant die voornamelijk bekend staat om zijn vrolijke bloemen en makkelijke verzorging.

 • Knip de uitgebloeide bloemstelen tot net boven de basis van de plant af. Verwijder ook verwelkte bladeren en onkruid rondom de plant. Eventueel kan de plant in het najaar tot aan de grond worden teruggesnoeid.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd echter dat de plant in een te natte bodem staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de potgrond kan halen voor een optimale groei.

  Hemerocallis 'Happy Returns' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde tot rijke voedingswaarde. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is en dat er voldoende organisch materiaal aanwezig is. Een regelmatige bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, maar ook niet uitdroogt.

  Tuinplanten zoals Hemerocallis hebben in de winter geen specifieke bescherming nodig, omdat ze winterhard zijn en bestand zijn tegen koude temperaturen. Het is echter wel aan te raden om de plant af te dekken met een laagje mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warmere periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Knip in het najaar de bruine bladeren weg om de plant gezond te houden.

  De Hemerocallis heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en bloemen te produceren. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie. Overbemesting kan leiden tot een overmatige groei van bladeren ten koste van bloemproductie.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, inclusief deze plant, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei vermindert en de bodemtemperatuur reguleert. Het helpt ook voedingsstoffen vast te houden en verbetert de algehele gezondheid van de plant. Het is aan te raden om elk jaar in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  De plant kan last hebben van echte meeldauw, trips, bladluizen en slakken. Preventief kan je de plant regelmatig controleren en indien nodig behandelen met natuurlijke bestrijdingsmiddelen of insectenwerende planten in de buurt plaatsen. Houd de plant tevens gezond door voldoende water te geven en meststoffen te gebruiken.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Happy Returns' is een vaste plant die bekend staat om zijn mooie en heldergele bloemen. De bloemen bloeien van de vroege zomer tot de herfst en trekken vlinders aan. De plant groeit in pollen met lange, smalle bladeren. 'Happpy Returns' kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die jaar na jaar terugkeert met prachtige bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.