Hemerocallis 'Java Sea'

Hemerocallis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hemerocallis 'Java Sea' is een sierlijke en opvallende plant met mooie trompetvormige bloemen in een diep paarse kleur met een lichter paarse rand. De bloemen bloeien gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft langwerpige groene bladeren die een mooie aanvulling vormen op de bloemen. Hemerocallis 'Java Sea' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hemerocallis 'Java Sea' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest. Deze plant valt onder de categorie tuinplanten.

  De plant Hemerocallis 'Java Sea' is winterhard tot ongeveer -23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Deze tuinplant kan dus overleven in koude klimaten.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en vereist weinig extra aandacht. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ongeveer 40-60 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten zodat ze niet worden overwoekerd. Plant ze bij voorkeur in groepen voor een mooi effect in de border.

  De plant Hemerocallis 'Java Sea' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is niet aanbevolen om Hemerocallis 'Java Sea' in de schaduw te planten, omdat dit de bloei kan beïnvloeden. Deze plant heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien.

  De "Hemerocallis 'Java Sea'" plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In de zomerperiode kan wat vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceert. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken. Planten zoals deze helpen bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Hemerocallis plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt de plant voor variatie en kleur in de tuin, wat positief is voor de algehele biodiversiteit. Het planten van verschillende soorten bloemen in de tuin draagt bij aan een gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus en de bloei duurt meestal rond de 2 tot 3 weken.

  Ja, Hemerocallis 'Java Sea' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen wanneer hij voldoende zonlicht krijgt. Het is een plant die goed bestand is tegen zonlicht en zal mooi bloeien in de volle zon.

  Nee, Hemerocallis planten zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie om gezondheidsrisico's te vermijden. Let altijd goed op welke planten je in je tuin hebt staan.

  Ja, de plant Hemerocallis 'Java Sea' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die wordt gebruikt in tuinen voor zijn mooie bloemen.

 • Het is niet nodig om Hemerocallis 'Java Sea' te snoeien, maar dode bloemstengels kunnen worden weggeknipt voor een verzorgd uiterlijk. Overige bladeren kunnen in het najaar worden teruggesnoeid tot aan de grond om de plant te laten rusten voor de winter. Verwijder regelmatig onkruid en dood blad rondom de plant om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Voor Hemerocallis 'Java Sea' is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig water en voeding om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plant.

  Hemerocallis 'Java Sea' gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig wordt gehouden. De plant kan goed groeien in borders, perken of grote potten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen speciale winterbescherming nodig, maar het kan helpen om ze te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Als de winter extreem koud is, kan het ook helpen om ze te beschermen met een laag tuinvlies of een speciale winterhoes. Zorg er wel voor dat de planten voldoende luchtcirculatie krijgen en niet verstikt raken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen. Bemest de plant in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  De Hemerocallis heeft regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Herhaal deze bemesting in de zomer voor optimale groei.

  Mulch de bodem rondom de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De Hemerocallis houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de pH-waarde van de bodem verbeteren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen en slakken. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Daarnaast kan het regelmatig besproeien met een mengsel van water en zeep ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Hemerocallis 'Java Sea' is een sierlijke en opvallende plant met mooie trompetvormige bloemen in een diep paarse kleur met een lichter paarse rand. De bloemen bloeien gedurende de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft langwerpige groene bladeren die een mooie aanvulling vormen op de bloemen. Hemerocallis 'Java Sea' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.